Høfeber-piller modvirker Antabus

Kun to procent af de alkoholikere, der er på lægemidlet Antabus, kommer ud af misbruget. Og så er det let at 'snyde' på kuren

  • Antabus lægger kun 'låg på gryden', for lysten til alkohol bobler stadig indeni alkoholikere. (Foto: colourbox)
Antabus lægger kun 'låg på gryden', for lysten til alkohol bobler stadig indeni alkoholikere. (Foto: colourbox)

Det er nemt for alkoholikere at snyde dem, som vil hjælpe dem ud af misbruget. Almindelige piller mod høfeber, antihistaminer, modvirker nemlig effekten af Antabus.

– Jeg tog bare tre små høfeber-piller efter min antabus og 'vupti', så havde jeg det fint igen og kunne drikke videre, siger tidligere alkoholiker og indehaver af behandlingscentret for alkoholikere 'Møllen' Erik Zinck.

Og hvad så?
Hos Lænkeambulatoriet i Hillerød ved man godt, at antihistaminer modvirker Antabus, men det bekymrer ikke.

– Vores brugere kommer af egen fri vilje for at ændre deres eget liv. Tit har de også deres pårørende med, siger socialkonsulent Dorthe Pedersen.

Ikke vores ansvar
I deklarationerne til Antabus står der ikke noget om, at antihistamin er en modgift.

– Vores ansvar er at sikre, at de enkelte lægemidler er effektive, sikre og har en høj kvalitet. Vi blander os ikke i behandlingen, siger Kåre Geil, Chef for Viden & Kommunikation i Lægemiddelstyrelsen.

Antabus er et dansk lægemiddel mod alkoholmisbrug.

Det blev opfundet i 1940’erne af forskerne Erik Jacobsen og Jens Hald.

De ledte efter en behandling af fnat og indvoldsorm, men fandt ud af, at stoffet voldte meget ubehag i forbindelse med indtagelse af alkohol –  og et præparat mod alkoholmisbrug var født.

Antihistaminer er et lægemiddel, der modvirker histamin, som fremkalder allergiske reaktioner som rødme, kløe og irritation af luftveje. Antihistamin modvirker også kroppens optagelse af antabus.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug