Region overvejer at gå efter Tjelums penge

Vil overveje at søge regres: Region Hovedstaden kommer til at punge ud, hvis Kim Tjelums tidligere patienter får erstatning for hans makværk

Den forhenværende plastikkirurg Kim Tjelum risikerer at blive slæbt i retten af Region Hovedstaden, hvis den beslutter sig for at prøve at få nogle penge tilbage efter Tjelums fejlslagne operationer. De har allerede udløst erstatning til tidligere patienter. (Foto: Jakob Jørgensen)
Den forhenværende plastikkirurg Kim Tjelum risikerer at blive slæbt i retten af Region Hovedstaden, hvis den beslutter sig for at prøve at få nogle penge tilbage efter Tjelums fejlslagne operationer. De har allerede udløst erstatning til tidligere patienter. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det bliver en dyr fornøjelse for Region Hovedstaden, hvis de resterende 31 af de 38 erstatningssager, som Kim Tjelums patienter har anmeldt til Patientforsikringen, bliver anerkendt.

Læs også:

Se også: Du betaler for skandalekirurgs makværk

Patientforsikringen oplyser til ekstrabladet.dk, at kun to af de kvindelige patienter hører til andre regioner. Derfor vil pengene til patienterstatningerne hovedsageligt komme fra Region Hovedstadens kasse.

Der skal beviser på bordet
Det får Region Hovedstaden til at overveje at ramme Kim Tjelum på økonomien.

'Hvis regionen, når afgørelserne i de af Ekstra Bladet oplyste sager foreligger, får en begrundet formodning om, at der er udvist forsæt eller grov uagtsomhed fra operatørens side, kan det ikke afvises, at man vil overveje at søge regres', lyder det i en mail fra Region Hovedstaden, som understreger, at en retssag vil afhænge af, at det kan bevises, at Kim Tjelum har handlet med forsæt eller groft uagtsomt.

Læs også:

Se også: Politiet kræver brystlæge fængslet

Region Hovedstaden kender ikke til fortilfælde, hvor der er søgt regres for udbetalte erstatninger efter Patientforsikringslovgivningen.

ekstrabladet.dk har forsøgt at få kontakt til Kim Tjelum for et interview om både regionernes mulighed for et økonomisk krav mod ham og om den forestående retssag mod ham. På trods af gentagne forsøg siden torsdag pr. telefon og mail, er Kim Tjelum endnu ikke vendt tilbage.

Ved du noget, eller er du blevet opereret af Kim Tjelum? Tip os på sms/mms 1224 (koster alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk.

Danmarks nye bryst-skandale

- Kim Tjelum har frivilligt smidt lægekittel og autorisation.

- Derfor er han ikke længere Sundhedsstyrelsens, men politiets ansvar.

- Derfor er kritiske tilsynsrapporter fra Danica Klinikken ikke offentligt tilgængelige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

- Ekstra Bladet har dog fået aktindsigt i de tre rapporter. De afslører et syndigt rod i både registreringer af læger, sløset og mangelfuld journalføring og stribevis af utilsigtede hændelser, som langtfra i alle journaler var ' relevant beskrevet'.

- Ved første besøg 29. april 2011 konkluderede Embedslægerne blandt andet, at der var væsentlige problemer med patientsikkerheden, og at der ikke måtte udføres kosmetiske indgreb før næste besøg to uger senere. Det var Kim Tjelum indforstået med.

- Ved andet besøg 13. maj gav Embedslægerne ham endnu en chance, selv om der stadig var problemer. Tjelum kunne genoptage operationerne 16. maj 2011. Han kunne dog ikke vente så længe, for allerede 14. maj opererede han Suzie Jensen.

- Først 8. juni gav Embedslægerne Tjelum kniven. Han fik forbud mod at operere og skulle afregistreres på klinikken. Før Sundhedsstyrelsen nåede at flå kitlen af ham, smed han den dog selv.

- Mindst 52 klagesager over Kim Tjelum skal behandles i Patientombuddet.

ekstrabladet.dk har dog fået aktindsigt i de kritiske rapporter og har intet imod at bringe dem frem i lyset til skræk og advarsel for danskere, der overvejer at få fikset bryster med videre af Kim Tjelum.

LÆS EMBEDSLÆGERNES TRE RAPPORTER FRA DANICA KLINIKEN, SOM SUNDHEDSSTYRELSEN IKKE MÅ OFFENTLIGGØRE, HER:

Tilsynsrapport for 29. APRIL 2011

Tilsynsraport for første genbesøg 13. MAJ 2011

Tilsynsrapport for andet genbesøg 8. JUNI 2011

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen