Sundhed

Mistanke om coronavirus på Hvidovre Hospital

En mand, der har været i Mellemøsten, er indlagt med mistanke om coronavirus. Svaret kommer senere onsdag

  • (Pressefoto)
(Pressefoto)
 

En patient er mistænkt for at være smittet med det sars-lignende virus corona. Manden har opholdt sig i områder, hvor der lige nu er risiko for smitten.

- Vi fik mistanke om det i går. En patient havde været i et relevant område i Mellemøsten, og så er han kommet hjem med feber i et tidsrum, så det godt kunne passe med sars.

Det fortæller Jens Ole Nielsen, ledende overlæge på Afdeling for Infektionsmedicin på Hvidovre Hospital til TV2/Lorry.

Derfor tager man ingen chancer på Hvidovre Hospital og har indlagt patienten i højrisiko-isolation, mens Statens Serum Institut tester prøver for coronavirus. Der ventes svar senere onsdag.

På Hvidovre Hospital har man helt særlige isolationsstuer til patienter, der er under observation for epidemiske sygdomme.

- Vi er i stand til at isolere patienten, så patientens bakterier eller virus ikke kommer i kontakt med personale eller medpatienter, så man kan sikre, at smitten ikke bliver spredt, siger Jens Ole Nielsen.

Hvor alvorlig smitten er, hvis det er sars, oplevede man i Toronto i Canada, sidst der var et udbrud her.

- Man fik et enkelt tilfælde med sars på et hospital i Toronto. Det smittede til personale og medpatienter, og der var adskillige dødsfald. Det lagde faktisk hele sygehusvæsnet ned i et stykke tid.

- Der blev man opmærksom på, at det moderne sygehusvæsen ikke rigtig tog højde for de her voldsomt smitsomme sygdomme, fortæller Jens Ole Nielsen til TV2/Lorry.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik