7-årig fik pest af dødt egern

Et dødt egern, som lille Sierra Jane fandt på campingtur, har formentlilg smittet hende med byldepest

  • Sierra Jane Downing kom for tæt på et dødt egern. Det kostede hende nær livet. (Foto: AP)
Sierra Jane Downing kom for tæt på et dødt egern. Det kostede hende nær livet. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Hvad der skulle være en hyggelig campingferie med familien blev for den syvårige Sierra Jane Downing fra Colorado, USA, et mareridt. Den lille pige blev smittet med byldepest og har ligget indlagt i en uge.

Lægernes overbevisning er, at Sierra Jane blev smittet af lopper, der sad på et dødt egern, som hun var i berøring med under campingturen i Pagosa Springs. Det skriver Dailymail.com.

Den lille pige havde rørt ved egernet, og lopper på egernet har formentlig sat sig i hendes sweater, som hun siden tog på.

Se også: Otteårig dreng død af byldepest

Sierra Jane Downings forældre fik hende indlagt på Rocky Mountain børnehospital, da hun pludselig blev dårlig og fik høj feber. Efter hun var indlagt, blev feberen ved at stige, og med mere end 41,5 i feber blev den lille pige fløjet med helikopter til Presbyterian St Lukes-hospitalet i Denver.

- Hun kom ind med meget høj feber og krampeanfald. Hun havde højt blodtryk og lav puls, og det så ud som om, hun var gået i chok, siger Wendi Drummond, der var lægen, som behandlede hende. Hun kunne efter kort tid stille diagnosen byldepest.

Se også: Abe i amerikansk zoo død af byldepest

En håndfuld smittes
Sygdommen er ikke konstateret siden 2006 i Colorado, men lægerne kunne ud fra symptomerne udelukke andre diagnoser. I hele USA får cirka fem mennesker om året konstateret den farlige sygdom.

- Man lærer om det på medicinstudiet, men vi har aldrig set et eksempel på det før, sagde Jennifer Snow, der også deltog i behandlingen af den lille pige.

Se også: Byldepest i New York <b>Læs også: Byldepest i New York</b>

I to dage blev Sierra Janes tilstand værre og værre, selvom hun fik stærk antibiotika. Men pludselig vendte hun og blev hurtigt frisk igen. For få dage siden kunne hun udskrives.

Byldepest slog millioner af mennesker ihjel, da sygdommen hærgede Europa i midten af13-tallet. Pesten, der fik tilnavnet 'den sorte død' slår to ud af tre smittede ihjel inden for fire dage, efter man er ramt af smitten, hvis man ikke modtager hurtig behandling.

I 2009 døde en otteårig dreng i New Mexico, efter han var ramt af byldepest. Hans tiårige søster blev også smittet, men overlevede sygdommen.

null
null

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet