Sundhed

Tykke børn må brystopereres

Piger i alderen helt ned til 11 år får brystreduktion: Overvægt forværrer problemer med stor barm

  • Overvægt kan gøre problemet med abnormt store bryster værre, blandt andet fordi den øgede vægt lægger ekstra pres på ryggen. (Foto: Colourbox)
Overvægt kan gøre problemet med abnormt store bryster værre, blandt andet fordi den øgede vægt lægger ekstra pres på ryggen. (Foto: Colourbox)

Fedme-epidemien i England har nået nye højder: Piger helt ned til 11 år har fået gjort deres bryster mindre ved hjælp af kirurgi, fordi deres bryststørrelse gav dem ondt i ryggen.

Problemerne bliver gjort værre på grund af overvægt, som er et stigende problem i England, skriver engelske Daily Mail.

Mere end 100 piger under 16 har i de seneste år fået brystreducerende operationer, og en del af dem er forårsaget af den stadige stigning i børns overvægt, siger eksperter.

Se også: Derfor bliver børn ekstremt fede

Ifølge avisen giver indgrebene grund til bekymring, fordi pigernes krop ikke er færdig med at udvikle sig, og de så er alt for unge til den type indgreb.

- Det kan være svært, når man skal vurdere helt unge piger, om der er tale om reel fedme eller om det er deres bryster (der er unormalt store, red.). Så jeg ville ikke overveje brystreduktion til børn, siger Tam Fry fra engelske National Obesity Forum til Daily Mail.

Plastikkirurgisk konsulent Nigel Mercer, som avisen har talt med, mener dog, at 'ingen kirurg med respekt for sig selv vil foretage en brystoperation på et barn eller en ung pige, hvis ikke der er tungtvejende grunde til det.

- Nogle piger har meget store bryster fra en tidlig alder. Det stigmatiserer dem. Folk antager, at de er ældre end de er, og det kan lede til ønsket opmærksomhed, siger plastikkirurg Nigel Mercer til Daily Mail.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.