Sundhed

Nyfødt pige lider af sjælden sygdom: Hjertet slår på ydersiden af brystet

Vi advarer mod stærke billeder

Se optagelser af den lille pige - og hendes bankende hjerte. ADVARSEL: Stærke billeder (Video: Caters)
1/2
Næste »

En ung kvinde oplevede et af livets glæder, da hun for 10 dage siden fødte sit første barn. Den lille pige Hemlata så dagens lys. Men der ventede moderen Prem Kumari en grim overraskelse, da det viste sig, at Hemleta lider af en sjælden sygdom. Hjertet slår nemlig på ydersiden af brystet.

Det beretter det internationale medie Caters News om.

Hun lider af ectopia cordis, hvilket vil sige, at hjertet sidder i en unormal position. I dette tilfælde på ydersiden af brystet.

Det er bestemt ikke hverdagskost for den lokale læge.

- Det er en meget sjælden sygdom. Hjertet sidder på toppen af brystet istedet for den normale position og slår uden på kroppen, forklarer han.

Lille Hemleta lider af en sjælden sygdom, hvor hjertet sidder i en unormal position. Foto: Caters Lille Hemleta lider af en sjælden sygdom, hvor hjertet sidder i en unormal position. Foto: Caters

Fødslen fandt sted i Khajuraho i det centrale Indien, og med mindre Hemleta kommer under behandling, vil byen snart være en indbygger fattigere.

- Hvis ikke sygdommen snart bliver behandlet, er chancen for, hun ville overleve minimale, fortæller den lokale læge.

Lille Hemleta er ikke den eneste, som lever med hjertet uden på brystet. Da Virsaviya lå inde i hendes mors mave, fik moderen at vide, at barnet nok ikke ville overleve. Seks år senere synger og danser hun til Beyoncé.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet