SMS Tip

Her kan du læse mere om sagen og give din støtte, hvis du bakker op.

Min sag Oprettet af Henrik Herløv Lund d. 04/04/2012

FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB: Reform økonomisk pisk.

Mette Frederiksen lover hjælp til svage unge, men det handler om økonomisk pisk, mens hjælpen er tvivlsom.

Mette Frederiksen og SRSF vil gerne sælge sin kommende reform af førtidspension og fleksjob som symptatisk og rigtig hjælp til samfundets svageste til at få det bedre og komme tilbage til arbejdsmarkedet.
Men der er i udpræget grad tale om salgsretorik, der skal få krasse forringelser til at glide ned, mens der er tvivlsomme realiteter, hvad angår pengene til de behandlingstilbud, som er en absolut uomgængelig forudsætning.
Langt hen ad vejen er det kontante indhold af reformen først og fremmest af øget økonomisk pisk i form af omfattende forringelser af ydelser og vilkår for arbejdsmarkedets og samfundets svageste på førtidspension og i fleksjob.
I fremtiden bliver førtidspension gennem indførelsen af ”ressourceforløb” bliver midlertidig for alle under 40 år og ydelsen i disse forløb sættes ned til kontanthjælpsatsen. Og fleksjob bliver midlertidge for under 40 årige og ydelsen reduceres drastisk for alle andre end de allerlavest lønnede.
Den hjælp, der måtte komme, betaler de svage selv i flere omgange gennem forringelserne. Hunden fordres med sin egen hale.
Og selv med evt. forbedret arebjdsevne, er der med 170.000 arbejdsløse ikke udsigt til job.
”Der er ikke råd til mere” siger Mette Frederiksen. Stærke ord fra en regering, der ikke vil at millionærer og banker skal bidrage mere til fællesskabet.
Skulle et af verdens rigeste samfund ikke have råd til at behandle sine svageste anstændigt?

Henrik Herløv Lund, uafhængig økonom – cand. scient. adm.
Kendt fra Den Alternative Velfærdskommission
Ikke tilknyttet politiske partier eller bevægelser

HENVISNING:
Vederlagsfrit abonnement på nyhedsbrevene KRITISKE ANALYSER (om velfærd og økonomi) og KRITISKE DISKUSSIONER (om regering og politik) kan tegnes ved at maile til herloevlund@mail.dk Alle rapporter, notater og debatindlæg kan downloades fra www.henrikherloevlund.dk under ”artikler og r

Medier knyttet til denne sag

Ekstra Bladet påtager sig intet ansvar for medier uploadet af, eller linket til, af sagens opretter.

Rapport (114 s.): Mette Frederiksens udspil til reform af førtidspension og fleksjob: Hjælp eller økonomisk pisk?

- -

Annonce

Annonce

  • Seneste i Nationen
-

Ingen artikler

Img