SMS Tip

Her kan du læse mere om sagen og give din støtte, hvis du bakker op.

Min sag Oprettet af Lars Kristensen d. 09/11/2012

Myter og løgne om "Skattesagen" del 1.

Jeg er som det store flertal her på Nationen, ikke specielt glad for vores statsminister Helle Thorning. Men jeg mener at hvis hun skal kritiseres, skal det være på et sagligt grundlag, ikke ved løgne, misforståelser eller manipulation. Så i et naivt forsøg på at hjælpe debatten i den rigtige retning, vil jeg afprøve nogle af myterne.

Helle blev ikke frifundet, sagen var bare forældet.

Det er rigtigt at hverken Helle eller Stephen, er blevet frifundet i deres skattesager. For at kunne blive frifundet, skal man først være sigtet. Og hverken Helle eller Stephen er blevet sigtet, da Skat ikke fandt at der var gjort noget ulovligt.

Det skal dog med at medierne og ”eksperterne” bruger udtrykket ”frifundet”, det hænger sammen med at der fra enkelte medier og eksperter, har været anklager fremme der mere end hentydet at Helle snød i skat. Men det er blevet bevist at hun ikke gjorde det, så derfor blev hun ”frifundet” i medierne d. 25. juni 2012 da hele sagen blev offentliggjort. Efterfølgende har der været sat spørgsmål ved Helles og Skats håndtering af sagen, men ikke om afgørelsen.

Sagen var heller ikke forældet, dog var dele af tilbagebetalingspligten forældet. Som Skat skrev i afgørelsen ”På grund af skatteforvalningslovens fristregler i § 27 om forældelse, kan Skat ikke genoptage skatteansættelserne for disse år, ligesom hverken du eller din ægtefælle kan få genoptaget skatteansættelserne.”. Det gjaldt årene 2000-2005 men kun fordi, Skat ikke fandt at der var gjort noget ulovligt, havde der været tale om skattesnyd, ville tilbagebetalingspligten ikke være forældet.

§ 27. Uanset fristerne i § 26 kan en ansættelse af indkomst- eller ejendomsværdiskat foretages eller ændres efter anmodning fra den skattepligtige eller efter told- og skatteforvaltningens bestemmelse, hvis:

5) Den skattepligtige eller nogen på dennes vegne forsætligt eller groft uagtsomt har bevirket, at skattemyndighederne har foretaget en ansættelse på et urigtigt eller ufuldstændigt

Medier knyttet til denne sag

Ekstra Bladet påtager sig intet ansvar for medier uploadet af, eller linket til, af sagens opretter.

- -

Annonce

Annonce

  • Seneste i Nationen
-

Ingen artikler

Img