SMS Tip

Her kan du læse mere om sagen og give din støtte, hvis du bakker op.

Min sag Oprettet af Anne R. Schifter d. 10/11/2012

DFs ækle hykleri, ingen Mortensaften på dansk ?

Efter en himmelsk velsmagende middag af Gås på ca. 6 Kg Økologisk. slagtet og vel tilberedt til dagen, stegt med sprødt skind og mørnet kød her på Mortens aften, en lise for øjet og maven, en vidunderlig fast tradition i familien i mands minde, dog sammen med andre gode borgere i DK der jo fejrer Morten (Martin) Morten Bisp, Martin af Tours, her den fromme Morten, der af ydmyghed ikke ville udnævnes til Biskop, Gæssenes skræppen forrådte ham,

Hvad gør at DFere ikke på denne store dag højlydt forkynder dansk kulturarv og danske værdier i høje toner, er det fordi at Morten var Katolik, er det fordi Morten (Martin) ikke som sin navnebroder Martin Luther ikke stod for Jøderne og deres løgne så man hurtigt kunne skifte Jøder ud med Muslimer efter behag.', eller er Morten bare ikke dansk nok, eller er gåsen for dyr ?.

At spise mortensgås var også i 1700-tallet en alment kendt skik i DK. Det ved man, da et spisereglement fra et hospital nøje dikterer servering af gås hver mortensaften.

DF toppen kan have glemt dagen, men DF proselyt burde have husket denne tradition uden lige og som alle gode danske med et godt dansk sind elsker overalt.

Gåsen er for nogle skiftet ud med And eller andet og det helt OK bare dagen bliver fejret, En Øko Gås på ca. 6 kg. slagtet og ordnet til Ovnen koster i Gårdbutik ca. 800 Kr., faktisk billigt for mad til 6 personer som vi er her i dag,for at nyde og fejre dagen for Morten.

Selvfølgelig har man det som dyreven svært med at Gåsen skal lade livet for denne Morten, men på landet her er det naturlig at ofre dyr for menneskets føde, gåsen skal bare have haft et ordentligt liv i frihed så længe den levede, det er betingelserne.

DF Proselyt kan vel fortælle mig, hvorfor denne Mortens aften ikke er nævnt, den er dansk om noget, har Islamofoberne glemt dagen, eller er Juletræet gået helt over gevind, selvom Juletræet ikke sådan er Helligt, men OK siger jeg, hvis DF vil ofre sig for træet i bøn, ja så helt OK for mig.

Medier knyttet til denne sag

Ekstra Bladet påtager sig intet ansvar for medier uploadet af, eller linket til, af sagens opretter.

Mortensdag 11. november, også kaldet 'Martini', er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397. På dansk og svensk kaldes han Sankt Morten eller Morten Bisp, og han er årsag til en lang række legender og skikke, f.eks. fejres mortensaften, aftenen den 10. november, i flere lande festligt ? f.eks. med lanterneoptog og i Flandern og dele af Tyskland også med en rytter klædt som Morten. I Danmark, Skåne og dele af Tyskland spises der denne aften traditonelt gåsesteg ? mortensgås, der i dag er blevet til en mortensand. Martin Luther har desuden sit fornavn fra at være døbt på denne dag.

- -

Annonce

Annonce

  • Seneste i Nationen
-

Ingen artikler

Img