SMS Tip

Her kan du læse mere om sagen og give din støtte, hvis du bakker op.

Min sag Oprettet af Meld dig ud af 3F d. 12/11/2012

Meld dig ud af 3F

Vi oplever i øjeblikket en konflikt på Vejlegården, hvor 3F med en usædvanlig tynd begrundelse om, at ”man ikke kan have en nabo uden overenskomst”, forsøger at kvæle 20 gode danske arbejdspladser.
Lad os se lidt på baggrunden.
3F´s formand Poul Erik Skov Christensen udtaler om konflikten: ”man kan sige, at Vejlegården burde vi have forberedt bedre.” Formanden erkender samtidigt, at han ikke havde kendskab til overenskomsten hos den konkurrent, som 3F prøver at tvinge ud af markedet: ”Jeg ville gerne have vidst, på et tidligere tidspunkt, noget mere om de kristeliges overenskomst. Det var først et stykke henne i forløbet, at jeg fik fingrene i den.” Der er derfor tale om en blokade af en restaurant på et helt uoplyst grundlag, ikke mindst fordi Vejlegården giver væsentligt bedre lønninger og ydelser end 3F´s egen overenskomst.
3F forsøger således i en historisk dyr hovsa-konflikt at kvæle en konkurrent, uden at have en blot tilnærmelsesvis saglig begrundelse. Det er et faktum, at 81% af restaurationsbranchen ikke har overenskomst, og 3F´s formand har sågar givet udtryk for, at restaurationsbranchen er opgivet og at ”overenskomstdækningen i branchen er faldet sammen om et år eller to”. Derfor er det hul tale, at 3F overfalder Vejlegården under dække af at ville beskytte deres egne medlemmer. Det er værd at bemærke, at der ikke er ansat ét 3F medlem på Vejlegården, og ikke har været det siden Amin Skov overtog den konkursramte restaurant, og tilbød de afskedigede medarbejdere et nyt job.
Formålet med konflikten er alene at 3F ønsker kvæle en konkurrent. Dette er helt urimeligt, ikke mindst da LO´s andel af samtlige organiserede er faldet drastisk de seneste år, og for længst har rundet en negativ rekord på under 50 % af alle organiserede. Da de såkaldte gule samtidigt stiger eksplosivt, og her i maj 2012 rundede 12 %, så er forudsætningen for den danske model bortfaldet. Ikke mindst derfor bør vi handle nu, så 3F ikke misbruger det monopol de nu har haft i mange å

Medier knyttet til denne sag

Ekstra Bladet påtager sig intet ansvar for medier uploadet af, eller linket til, af sagens opretter.

Meld dig ud af 3F

- -

Annonce

Annonce

  • Seneste i Nationen
-

Ingen artikler

Img