SMS Tip

Her kan du læse mere om sagen og give din støtte, hvis du bakker op.

Min sag Oprettet af DSU - Eriksen J. Eriksen d. 21/11/2012

Milliardtab truer landbruget-EU støtten beskæres !

Danmark har ca. 40.700 tusinde landbrug i dag.

Dansk landbrug producerer fødevarer til ca. 15 mio. mennesker svarende til tre gange DKs befolkning.

Landbrugene i DK har vokseværk.

Sidste år var der 8.000 landbrug med mindst 100 ha. med korn, raps, græs og andre afgrøder på deres marker. Det svarer til, at hver femte landbrug er af den størrelse, viser tal fra DKs Statistik.

Men selvom landbrugene vokser, så er der stadig mange små og mellemstore landbrug i DK. Der er i alt 22.300 landbrug på under 30 ha.

DK modtager ca. 8 mia. kr. i landbrugsstøtte EU.

Største danske modtagere fik 7,9 millioner i EU støtte:
Det uofficielle DK mesterskab i EU-støtte for landmænd blev i 2010 vundet af bedriften Kjargaarden I/S i Ikast. De i alt fem medlemmer af ejergruppen fik udbetalt tæt på 8 millioner Kr.

Et andet mønster bliver også gentaget: De 100 største modtagere modtog i sidste år tæt på en kvart mia. kroner (249.005.261,86), 70 000 kroner mere end i 2009.

I 2009 fik Prins Joachim på Schackenborg i Møgeltønder 1,8 millioner kroner i EU-støtte.

Landbruget modtager yderligere ca. 3 mia. kr. fra erhvervstøtten årligt udover EU støtte.

Landbrugsareal

DKs samlede landbrugsareal udgjorde i 2005 2,589 mio. ha (60% af landets areal), inkl. 0,192 mio. ha udlagt som brak efter EUs braklægningsregler.

Landmænd i knæ:

Budgetforslaget vil reducere støtten til danske landmænd med i gennemsnit 24 pct. Hvis DK vælger at overføre penge til landdistriktsmidlerne, vil den direkte landbrugsstøtte blive reduceret med 39 pct. i gennemsnit. Grupper af landmænd – vil miste op mod 53 pct. af deres støtte inden 2020.

Ved du: – at 12.000 danske landmænd skylder 400 mia. kr. væk, og at dette er mere end halvdelen af DKs statsbudget ? – at ifølge forskningscenteret CEEH, er ammoniak skyld i op mod 40% af helbredsskaderne, og at disse skader årligt beløber sig til 3 milliarder kr.

DKs landmænd skubber yderligere en skatteregning på 90 mia. kr. foran sig.

Medier knyttet til denne sag

Ekstra Bladet påtager sig intet ansvar for medier uploadet af, eller linket til, af sagens opretter.

Dansk landbrug har i dag drukket champagne. - Store eftergivelser af gæld i vente i landbruget. - Jørn Kristian Jensen, der bliver ny formand for LFB, maner til forsigtighed i forhold til, hvor stor en del af landmændenes gæld, der i sidste ende kan tilbagebetales og serviceres. Dansk landbrug har i dag drukket champagne, fordi en fastlåst situation omsider ser ud til at blive løst. Med etableringen af LFB, Landbrugets Finansieringsbank, kan en række pressede og gældstyngede landmænd nu få nye lån til hårdt tiltrængte anlægsinvesteringer, men på den lange bane kommer de danske banker ikke udenom at eftergive endog meget store gældsposter.

- -

Annonce

Annonce

  • Seneste i Nationen
-

Ingen artikler

Img