Mode

Er det slut med Chanels kultparfume?

EU overvejer at forbyde en lang række af de stoffer, der er i Chanel No. 5

 

Nu skal der hamstres Chanel:

Den legendariske parfume er en af de dufte, der er truet af stramninger på EU-regulativer om brugen af allergener i parfumer. Forskere har identificeret 100 potentielt skadelige allergener anvendt i parfumeindustrien, og den ikoniske duft, Chanel No. 5, kan vise sig at blive berørt af de nye oplysninger.

Læs også: Slut med rynker: Danmarks største laserklinik åbner

Nogle duftingredienser må stadig anvendes, forudsat at de lever op til de nye, strengere krav om bl.a. mere detaljerede information på emballagen, men flere af nøgleingredienserne i Chanel No. 5 kan vise sig at blive helt bandlyst..

De nye tiltag er stadig til debat, og træder ikke i kraft før år 2014 tidligst, så der er ingen grund til panik - endnu. Francoise Montenay, talskvinde for Chanel, understreger vigtigheden af den helt rigtige formel på Chanel No. 5: "Det vil være enden på smukke parfumer, hvis vi ikke må anvende de ingredienser".

Læs også: 10 kendte danskere: Hvem har formet dit liv?

Vi krydser fingre for, at ikonduften overlever.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik