Persondata politik

Stjernerne kalder

Den danske popkomet Oh Land leverer overbevisende international debut

Seneste Musik

Mest læste i Musik

Kommende album
Kommende koncerter
Thomas Treo Skamhører
  1. Chris Robinson Brotherhood: 'Phosphorescent Harvest'
  2. Fu Manchu: 'Invaders On My Back'
  3. The Black Keys: 'Turn Blue'
Henrik Queitsch Skamhører
  1. Damon Albarn: 'Everyday Robots'
  2. Kill J: 'Bullet'
  3. The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project: 'Axels & Sockets'
Rune Melchior Sjørvad Skamhører
  1. Mac DeMarco: 'Salad Days'
  2. Various Artists: 'A Tribute To Bob Dylan In the 80s: Volume One'
  3. Treefight For Sunlight: 'Pizza'

EKSTRA tæt på de kendte

 
Oh Land: 'Oh Land' (Fake Diamond/A:larm) Udkommer mandag 14. marts

En dårlig ryg resulterede i, at Nanna Øland Fabricius som 19-årig i 2005 måtte opgive dan karriere som balletdanser, der indtil da havde været det overskyggende element i hendes tilværelse. Efter lidt flakken omkring begyndte Nanna at fylde tomrummet med musik og aliasset Oh Land blev født, hvilket udmøntede sig i det lovende, fabulerende debutalbum ’Fauna’ i 2008.

På den efterfølgende turné blev Oh Land ’opdaget’ af det amerikanske pladeselskab Epic (der ejes af giganten Sony), som fluks sikrede sig Nannas underskrift. At de mener det seriøst understreges af, at der er skrevet kontrakt på hele fem internationale album.

Stor opmærksomhed
Mandag lander så det første af dem - under stor medieopmærksomhed inklusive en optræden hos David Letterman forleden, diverse magasinforsider og hype fra højt profilerede bloggere som Perez Hilton og andre. Den bedste nyhed er dog, at musikken stadig holder.

Oh Land, der nu er bosat i Brooklyn, er blevet smedet sammen med de professionelle sangskrivere og producere Dan Carey (Franz Ferdinand, Kylie Minogue m.fl.) og Dave McCraken, (Beyoncé, Natalie Imbruglia m.fl.), der nok har strømlinet udtrykket en anelse men uden at sætte Oh Lands særegenheder over styr.

Oh Land kommer selvfølgelig ikke ud af det blå, og hvis man vil, kan man da godt høre reminiscenser af navne som Feist, Bat For Lashes, La Roux og andre i hendes univers, men der er stadig tale om så personlige fingeraftryk, at man snildt forstår den store ståhej.

Den sjældne slags
Der lægges ud med tre perler på snor, ’Perfection’, ’Break the Chain’ og ’Sun of a Gun’, som på en gang formår at være forbandet iørefaldende og forførende skæve - den sjældne slags sange der lyder godt både første og femtende gang, man hører dem.

At Oh Land også mestrer det mere introverte understreges af numre som ’Wolf & I’ og ’Rainbow’, og selv om alt ikke når niveauet fra de nævnte titler er der ikke desto mindre tale om en både ambitiøs og formfuldendt popplade, der bør kunne bringe pigen fra Søborg langt frem i rampelyset.

Glem alt om DR. Det er det her, man mener med x-faktor.

Seneste nyt

Mest læste

Hent flere

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik