Stjernerne kalder

Den danske popkomet Oh Land leverer overbevisende international debut

  • Oh Land alias Nanna Øland Fabricius - ambitiøs og formfuldendt. (Foto: Sony)
Oh Land alias Nanna Øland Fabricius - ambitiøs og formfuldendt. (Foto: Sony)

Oh Land: 'Oh Land' (Fake Diamond/A:larm) Udkommer mandag 14. marts

5

En dårlig ryg resulterede i, at Nanna Øland Fabricius som 19-årig i 2005 måtte opgive dan karriere som balletdanser, der indtil da havde været det overskyggende element i hendes tilværelse. Efter lidt flakken omkring begyndte Nanna at fylde tomrummet med musik og aliasset Oh Land blev født, hvilket udmøntede sig i det lovende, fabulerende debutalbum ’Fauna’ i 2008.

På den efterfølgende turné blev Oh Land ’opdaget’ af det amerikanske pladeselskab Epic (der ejes af giganten Sony), som fluks sikrede sig Nannas underskrift. At de mener det seriøst understreges af, at der er skrevet kontrakt på hele fem internationale album.

Stor opmærksomhed
Mandag lander så det første af dem - under stor medieopmærksomhed inklusive en optræden hos David Letterman forleden, diverse magasinforsider og hype fra højt profilerede bloggere som Perez Hilton og andre. Den bedste nyhed er dog, at musikken stadig holder.Oh Land, der nu er bosat i Brooklyn, er blevet smedet sammen med de professionelle sangskrivere og producere Dan Carey (Franz Ferdinand, Kylie Minogue m.fl.) og Dave McCraken, (Beyoncé, Natalie Imbruglia m.fl.), der nok har strømlinet udtrykket en anelse men uden at sætte Oh Lands særegenheder over styr.

Oh Land kommer selvfølgelig ikke ud af det blå, og hvis man vil, kan man da godt høre reminiscenser af navne som Feist, Bat For Lashes, La Roux og andre i hendes univers, men der er stadig tale om så personlige fingeraftryk, at man snildt forstår den store ståhej.

Den sjældne slags
Der lægges ud med tre perler på snor, ’Perfection’, ’Break the Chain’ og ’Sun of a Gun’, som på en gang formår at være forbandet iørefaldende og forførende skæve - den sjældne slags sange der lyder godt både første og femtende gang, man hører dem.

At Oh Land også mestrer det mere introverte understreges af numre som ’Wolf & I’ og ’Rainbow’, og selv om alt ikke når niveauet fra de nævnte titler er der ikke desto mindre tale om en både ambitiøs og formfuldendt popplade, der bør kunne bringe pigen fra Søborg langt frem i rampelyset.

Glem alt om DR. Det er det her, man mener med x-faktor.

null
null

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Slayer: 'Rock and Roll'
  2. The War on Drugs: 'A Deeper Understanding'
  3. Grande Royale: 'Breaking News'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Grizzly Bear: 'Painted Ruins'
  2. The War On Drugs: 'Pain'
  3. Trio Da Kali and Kronos Quartet: 'Ladilikan'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. LCD Soundsystem: 'Tonite'
  2. Fleet Foxes: 'Crack-Up'
  3. Broken Social Scene: 'Hug of Thunder'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere