Krasse kammertoner

Egensindige Jomi Massage har lavet endnu et givende og krævende udspil

  • Signe Høirup Wille-Jørgensen alias Jomi Massage lader stemme og piano dominere lydbilledet på nyt album. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)
Signe Høirup Wille-Jørgensen alias Jomi Massage lader stemme og piano dominere lydbilledet på nyt album. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)

Jomi Massage: 'Primitives' (The Being Music)

5
6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Signe Høirup Wille-Jørgensen har siden hun i 1993 trådte ind på den danske musikscene som en del af støjrockensemblet Murmur (senere Speaker Bite Me) været en enestående figur, der har gjort sig bemærket i et væld af konstellationer og stilarter – ofte af ret grænsesøgende karakter. Og selv efter 20 år i den kunstneriske frontlinje har der ikke sneget sig blot en snert af magelighed eller vanetænkning ind i billedet. Man ved simpelthen aldrig, hvad man kan forvente fra den kant – bortset fra, at man kan være ret sikker på, at man aldrig har hørt noget lignende.

Se også: Lyden af 2006

Som solist har hun primært arbejdet under pseudonymet Jomi Massage og aktuelle ’Primitives’ er Jomi i rendyrket form, da Signe har indspillet albummet alene i en nedlagt fabrik og lydbilledet består næsten udelukkende af hendes intense stemme, piano og diverse effekter. På trods af det umiddelbart spartanske udtryk er ’Primitives’ en voldsom oplevelse, da intensiteten i både kompositionerne og teksterne ikke er til at tage fejl af. Det er ikke for sjov det her, og Signe er bestemt ikke ansat i underholdningsbranchen.

Selv i de mest afdæmpede passager er der en karakteristisk heftig ekspressivitet på spil, og der er konstant en mere eller mindre udefinerbar fornemmelse af noget uheldsvangert til stede – også i de smukkeste passager, som der er en hel del af – eksempelvis i den helt igennem fremragende ’A Fake Start Is Life’

Signe lyder stadig ikke som de andre børn i skolegården – heldigvis. ’Primitives’ er med andre ord ikke for sarte sjæle, men har man mod på at bevæge sig lidt væk fra alfarvej, venter der et spændende eventyr derinde i skyggelandet.

Uregerligt

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Mastodon: 'Cold Dark Place'
  2. Lucinda Williams: 'This Sweet Old World'
  3. Marilyn Manson: 'Heaven Upside Down'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Carl Emil Petersen: 'Natradio'
  2. Bisse: '19. 6. 87'
  3. Neil Young: 'Hitchiker'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Bisse: '19. 6. 87'
  2. Metz: 'Strange Peace'
  3. Ariel Pink: 'Dedicated to Bobby Jameson'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere