Persondata politik

Velkommen til Graceland Randers

På besøg i Kongens majestætiske hjem, der åbner for undersåtterne fredag i Kronjylland

« Forrige
Næste »

Seneste Musik

Mest læste i Musik

Kommende album
Kommende koncerter
Thomas Treo Skamhører
  1. Fu Manchu: 'Invaders On My Back'
  2. Mastodon: 'High Road'
  3. The Black Keys: 'Turn Blue'
Henrik Queitsch Skamhører
  1. Damon Albarn: 'Everyday Robots'
  2. Kill J: 'Bullet'
  3. The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project: 'Axels & Sockets'
Rune Melchior Sjørvad Skamhører
  1. Mac DeMarco: 'Salad Days'
  2. Various Artists: 'A Tribute To Bob Dylan In the 80s: Volume One'
  3. Treefight For Sunlight: 'Pizza'

EKSTRA tæt på de kendte

 
Graceland Randers

Bag den lokale Bauhaus på en mark lidt syd for centrum finder man Graceland Randers Vej, og inden man når at tænke, at det vejskilt nok vil blive stjålet ligeså hurtigt, som kommunen kan trykke et nyt, så skimtes den hvide låge komplet med noder og silhouetten af Hans Majestæt.

LÆS OGSÅ: - MIN KÆRESTE SKAL ELSKE ELVIS!

Promenadeturen op mod Elvis Presleys palads ledsages af mandens udødelige musik, og snart toner indgangspartiet frem med løverne, søjlerne og de karakteristiske mursten, der ikke ligefrem er standard i danske parcelhuskvarterer.

Indenfor i stueetagen findes et gigantisk udvalg af alskens merchandise og metervis af musik med Elvis, mens Highway 51 Diner naturligvis serverer sydstatsfavoritter som for eksempel Mississippi-mandens foretrukne helsekost - en ristet sandwich med peanutbutter og banan.

Blød i knæene
Coca-cola og Budweiser langes over en bar, der er udformet som en guitar, og steaken af amerikansk kød er skønt mør, mens de mosede kartofler er endnu blødere end ens knæ, når man går ned i kælderen og oplever det eneste stationære Elvis-museum udenfor USA.

I gulvtæppet er trykt ’Welcome to My World’, og det er vitterligt en Elvis-verden af relikvier. Her er blandt meget andet instrumenter, Presley har spillet på, skjorter han har svedt i og en hvid lædersofa, der er lang nok til, at hele The Memphis Mafia kunne hænge ud i den.

Det tilstødende lokale er en biograf, hvor besøgende kan se dokumentarfilm om fænomenet, hvis de ellers formår at flytte øjnene fra tapetet, der er en tro kopi af Elvis’.

Røde plysstole
1. salen er nøje indrettet som intimt koncertsted og ikke mindst festlokale, og inden den første brudevals er danset, er der allerede 300, som har booket balsalen til diverse komsammener.

Væggene prydes af filmplakater med Elvis, og ved synes af rækkerne af ærkeamerikanske, røde plysstole kan man næste lugte den tungt parfumerede dunst af Las Vegas en sen nattetime.

LÆS OGSÅ: ELVIS FLYTTER TIL RANDERS

Men Graceland Randers føles som festen uden tømmermænd, og i forhold til det originale Graceland i Memphis, der efterhånden fremstår noget trist og nedslidt, så er Kongens nye bolig i Kronjylland et anderledes opløftende sted.

Fredag er der åbningsceremoni, og det kan godt være ’Elvis has left the building’, men majestætens undersåtter kan sagtens begynde at glæde sig til at gøre deres entré.

Cain klipper snoren

Graceland Randers holder åbningsceremoni på fredag klokken 15. Arrangementet er åbent for offentligheden, og den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, James P. Cain, klipper den røde snor på trappen, hvor et brudepar tilmed vil blive viet.

Kun pressen lukkes dog ind i selve Graceland Randers, der først lørdag slår dørene op for publikum. Attraktionen er fra lørdag åben alle ugens dage mellem 10 og 18, og det koster 95 kroner at opleve museet i kælderen, mens indgang til stueetagen er gratis.

Se yderligere info på www.gracelandranders.dk

Seneste nyt

Mest læste

Hent flere

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik