DK MusikNYT

Ann-Mette Elten i humør til opera

Sangerinden fra På Slaget 12 udsender i dag soloalbummet 'Adagio' med klassisk musik

  • Ann-Mette Elten - får hjælp af Prags Symfoniorkester. (Foto: Polfoto/Tycho Gregers)
Ann-Mette Elten - får hjælp af Prags Symfoniorkester. (Foto: Polfoto/Tycho Gregers)
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cassandra Wilson: 'Strange Fruit'
  2. Mavis Staples: 'Your Good Fortune'
  3. Emmylou Harris & Rodney Crowell: 'The Traveling Kind'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Rangleklods: 'Straightjacket'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Mellemblond: 'Fra et sted'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Modest Mouse: 'Strangers to Ourselves'
  2. Laura Marling: 'Short Movie'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
 

Hun har sunget om at komme 'hjem til Århus', lavet 'Let's Dance'-plader med 60'er-hits, leveret Kai Normann Andersen-sange, fortolket Giro 413-favoritter og såmænd også udsendt et album med salmer.

Hvad mangler Ann-Mette Elten fra På Slaget 12 så egentlig at kaste sig ud i?

Jo, da - klassisk musik, og det gør hun så på et nyt album, der udkommer mandag, 'Adagio - 12 Klassiske Sange', hvor hun med hjælp fra Prags Symfoniorkester under ledelse af arrangøren Wolfgang Käfer giver den i opera-mode i populære klassiske stykker af bl.a. Puccini, Schubert, Dvorak, Jacques Offenbach - og Andrew Lloyd Webber.

Lidt af en præstation, men synger det rent hjem.

Startede på gymnasiet
- Hvorfor har du lavet den plade?

- Det er i hvert fald ikke af kedsomhed. Jeg har spillet over 90 koncerter i år. Og jeg trives godt, hvior jeg er med På Slaget 12. Men samtidig har klassisk musik også betydet meget for mig. Jeg kommer ikke fra et hjem med klaver, men jeg kom virkelig omkring den klassiske verden, da jeg startede på den musik-sproglige linje på gymnasiet.

- Senere meldte jeg med ind i mange kammerkor i Århus, og jeg var 'kanin' på musikkonservatoriet, hvilket betød, jeg fik gratis undervisning mod at stille mig til rådighed, når en musikpædagog skulle undervise en elev.

- På den måde kom jeg tæt på nogle af de absolut bedste musikpædagoger i Danmark på det tidspunkt, og noget af det har naturligvis hængt ved, selvom det klassiske gled i baggrunden, da jeg mødte Niels (hendes mand, guitaristen Niels Kirkegaard), og vi startede På Slaget 12.

'Popepera' ikke mig
- Der findes så meget 'popepera', som man kalder det, hvor musikken kvæles i trommer og et læs af synthezisers. Jeg ville gerne lave en rigtig klassisk plade, og med Prag-symfonikerne og Wolfgang Käfer kan det ikke blive bedre.

- Du synger også på flere sprog?

- Der har været noget at slås med. Jeg synger på tysk, engelsk, fransk, italiensk og såmænd også latin. Det har været et projekt, som jeg har lagt på mig selv.

- Har du gået til sprogundervisning?

- Næh, jeg har mit franske og latinske fra gymnasiet - og såmænd også noget græsk fra universitetet. Generelt har jeg det godt med sprog, og det har da hjulpet mig. Men noget skulle der alligevel kæmpes.

- Jeg er vildt taknemmelig for, at det kunne lade sig gøre, og jeg vil gerne synge det live også, selvom der ikke findes så mange symfoniorkestre i Danmark.

- Men jeg er ikke færdig med at være pop-sanger. Det kan jeg allerede se nu på vores koncert-kalender for næste år. Jeg vil gerne begge dele, og hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre?

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk