DK MusikNYT

Sanne og Mylius deler stor festivalpris

Rockmama Sanne og Mister pop Mylius var rørte og beærede, da de på Skanderborg Festival modtog stor kulturpris

  • Sanne har med sine sange dannet skole, og det belønnes hun for. (Foto: Jan Unger)
« Forrige
Sanne har med sine sange dannet skole, og det belønnes hun for. (Foto: Jan Unger)
1/2
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin'
  2. Dwight Yoakam: 'The Big Time'
  3. Allan Olsen: 'Sange for rygere - Live'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 

To helt forskellige men allemandskendte kulturpersonligheder gennem næsten 50 år får fredag Polka Verner Legatet på Skanderborg Festivalen.

Danmarks rockmama i over fire årtier, Sanne Salomonsen, og hele Danmarks Mister pop i endnu flere år, Jørgen de Mylius, deler festivalens store opmuntringslegat til musiklivet. Prisen er i år på 194.340 kroner og en af landets største priser inden for genren.

Lige ved at tude
- Jeg er helt vildt overvældet og lige ved at tude. Jeg er jo ikke vant til at få priser. Faktisk er det her den første. Jeg har gjort det hele af kærlighed til musikken og ikke som i dag for at blive kendt, siger en rørt Jørgen de Mylius.

Han belønnes for allerede som næsten kun en stor dreng at have sparket dørene ind hos statsradiofonien og åbnet for afspilningen af popmusik for ungdommen.

Nedbrød muren af god smag
- Med programmer som 'Top 20' nedbrød Mylius den musikalske mur af god smag, der dengang omkransede radioen og gjorde livet meget kedeligere på teenageværelserne, hedder det i begrundelsen for prisen.

Hans omfattende karriere har ud over tusindvis af radioudsendelser, senest Eldorado, budt på bogportrætter af folk som Elvis, Cliff Richard og Jodle Birge.

Ikke at forglemme værtsrollen i 11 udgaver af Det Danske Melodi Grand Prix og 24 gange som kommentator ved den internationale udgave.

Dannet skole
Sanne, som hele landet er på fornavn med, belønnes for at have været skole- og stildannende, både i sin vokale fremtoning og sin karisma og inden for mange genrer.

- En rollemodel og nærmest idol for generationer af sangerinder, der i hende ikke bare hørte en fantastisk kollega, hvis fraseringskunst og power var værd at lure af. Men samtidig en kunstner, der altid var helt sin egen, uden at være sig selv nok.

- Jeg er meget stolt og beæret. Og hold da kæft, det var da mange penge og helt skattefrit, siger en glad sangerinde om sin check på 97.000 kroner.

Pengene til legatet kommer fra auktioner på nettet og donationer fra festivalen og en række samarbejdspartnere.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Christina Ehrenskjöld Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik