Roskilde-pusher: Jeg går altid kun med 10 gram

Det er ingen sag at købe narkotika for de 77.500 gæster på årets Roskilde Festival

  • Den unge pusher tjener 'nemme penge', mens han er under uddannelse. (Foto: Ekstra Bladet)
« Forrige
Den unge pusher tjener 'nemme penge', mens han er under uddannelse. (Foto: Ekstra Bladet)
1 af 2
Næste »

Mest læste i Musik

Hent flere
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Songhoy Blues: 'Music In Exile'
  2. Marilyn Manson: 'Deep Six'
  3. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Rowland S. Howard: 'Six Strings That Drew Blood'
  2. Lewis: 'L'Amour'
  3. We Like We: 'A New Age of Sensibility'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Father John Misty: 'Bored In the USA'
  2. Nots: 'We Are Nots'
  3. Wilco: 'Alpha Mike Foxtrot: Rare Tracks 1994–2014'
 

Tilbuddet om at købe narkotika falder øjeblikkeligt, da Ekstra Bladet i al hemmelighed møder en 22-årig pusher på Roskilde Festival.

Han hiver en pose kokain op af lommen sammen med et massivt bundt pengesedler, der er hårdt rullet sammen.

- Jeg har kun ti gram her.

- Jeg går aldrig med mere ad gangen, for straffen stiger markant, hvis politiet snupper mig med mere, fortæller den 22-årige pusher.

Der er 4000 kroner i seddelbundtet, som han hiver frem og smider på jorden. Alle pengene er tjent på salg af narkotika siden mandag, hvor han ankom til campingområdet.

Dertil kommer hans eget forbrug, der ifølge pusheren ' kammede over' under festivalens warm-up. Men på trods af både salg og eget forbrug regner pusheren ikke med at løbe tør under festivalen.

- Det er bullshit, at det er svært at skaffe narkotika på Roskilde Festival. Jeg kender alene to andre lejre, som også sælger. Roskilde flyder med narko, siger han.

Misforståede misbrugere
Pusherens kunder består primært af en lukket kreds, men ofte sælger han også til andre gennem sine bekendte.

- Folk har et virkelig firkantet billede af os, der tager narko. De tror, at vi er pumpede fyre fra provinsen, der bare vil slås. Men sådan er det slet ikke. Alle, som jeg sælger til, er under uddannelse og har styr på tilværelsen.

Den 22-årige pusher forklarer, at han selv har styr på sit liv, og at han for nylig er begyndt på en videregående uddannelse. Han ser salget af narkotika som et økonomisk tilskud, der betaler for fester i weekenden og for hans festivalbillet.

Nemme penge
- Nej, jeg er hverken stor kriminel, i gæld eller dybt afhængig af narkotika, som mange af de andre unge weekendkrigere. Jeg er bare en af de små fisk her på festivalen. Jeg sælger narko, fordi det er nemme penge, når man er under uddannelse, og så finansierer det min festival.

Læs også:

Roskilde 11122. jul 2012Se også: 20-årig mand er død på Roskilde Festival

- Natten til mandag mistede en ung mand livet i forbindelse med narkotika. Hvad ville du gøre, hvis en af dine 'kunder' mistede livet efter at have indtaget narkotika, som du har solgt dem?

- Det var dybt tragisk. Jeg ville have pissedårlig samvittighed, for det ville jo delvist være min skyld. Men jeg ved, at det, jeg sælger, ikke er livsfarligt. Jeg ved, hvor det kommer fra, og jeg ved, at det er ' rent'.

- Det kan du umuligt være fuldstændig sikker på.

- Nej, det er klart. Og det ville være modbydeligt, hvis der skete noget. Men omvendt kan du heller ikke være sikker på, om nogen har pisset i den mælk, du drikker.

- Lige meget hvad du gør, vil der altid være en risiko, siger den 22-årige pusher, der ser frem til at give den ' maks. gas' i weekenden.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Søren Lauridsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik