Festival-tyvegods smugles ud af landet

Organiseret lommetyve-bande har rippet festivalgæster på Roskilde - og fragtet spandevis af tyvekoster afsted fra posthuset. Nu spores de af Europol

  • I to tilfælde har den samme mand sendt en pakke afsted til Sydeuropa - med en modtageradresse, han har skrevet af fra en tidligere afsendelsesblanket. (Politifoto)
« Forrige
I to tilfælde har den samme mand sendt en pakke afsted til Sydeuropa - med en modtageradresse, han har skrevet af fra en tidligere afsendelsesblanket. (Politifoto)
1/3
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin'
  2. Dwight Yoakam: 'The Big Time'
  3. Buena Vista Social Club: 'Lost and Found'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 

Bestjålne festivalgæster fra Roskilde Festivalen kan takke en vaks postdame fra Roskilde for, at de måske kan få deres stjålne personlige sager retur. For det var den opmærksomme postansattes skyld, at politiet nu har sat kræfter ind på at optrevle en af de særdeles aktive tyvebander, der angiveligt har huseret på den tæt befærdede dyrskueplads.

Flere pakker er siden festivalens begyndelse i sidste weekend blevet shippet ud af landet via posthuset i Roskilde. Hver gang sendt afsted af østeuropæere og til en adresse i Sydeuropa. En af pakkerne blev forleden - via hjælp fra SKAT og politiet - åbnet og gennemsøgt for indhold - tydeligvis stjålne varer.

- Pakken indeholdt 27 smartphones, herunder iPhones samt digitalkameraer og Ipods, som vi nu forsøger at spore ejerne til, forklarer efterforskningsleder Per Heide Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Politiet opfordrer samtidig derfor festivalgæster om at anskaffe mobiltelefonernes EMEI-nummer i tilfælde den er blevet stjålet.

Læs også: Politiet efterlyser serietyve på Roskilde

Europol optrevler adresser
Politiet har grundet den organiserede tyvebanden nu bedt Europol om at spore de afsendte pakker og ikke mindst de respektive adresser i modtagerlandet, som politiet dog ikke ønsker at afsløre identiteten på.

- Vi har anholdt en del lommetyve på festivalen, hvor de har været særdeles aktive. Allerede sidste søndag anholdt vi de første, og så sent som i dag har vi flere, der bliver fremstillet efter at være blevet snuppet med hænderne for langt nede i lommerne på folk på Roskilde Festivalen, siger Per Heide.

Politiet har via overvågningskamera på posthuset i Jernbanegade efterlyst fire personer - tre mænd og en dame - som menes at stå bag den organiseret festival-geschæft. En af dem afsendte en af de omtalte pakker. Han er allerede blevet identificeret men er dog fortsat efterlyst.

Samtidig efterlyser myndighederne også den bil, som de mener lommetyvebanden benytter sig af, og hvor den identificerede mand er blevet set. Bilen er en beigefarvet spansk indregistreret 9-personers Chevrolet med reg.nr. 6016BJM.

Midt- og Vestsjællands Politi har indtil videre registreret sammenlagt omkring 625 anmeldelser om tyveri fra Roskilde Festival i år.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik