TV: Død svensker boede i narkolejr

- Politiet gennemrodede teltene, og vi kunne se, at de fandt en stor pose med stoffer

  • En kammerat til den afdøde svensker sad mandag tilbage i resterne af den lejr, der skulle have dannet rammen om en uges fest. (Foto: Anthon Unger)
En kammerat til den afdøde svensker sad mandag tilbage i resterne af den lejr, der skulle have dannet rammen om en uges fest. (Foto: Anthon Unger)
1/4
Næste »

I en teltlejr få meter fra Roskilde Festivalradio, hvor det hele dagen summer af glæde og musik, stoppede festen brat for en 20-årig, svensk mand.

Natten til mandag mistede den unge festivalgæst livet efter at have indtaget en dødelig dosis stoffer. Formodentlig af typen MDMA, bedre kendt som ecstasy.

- Mandens kammerater henvendte sig til samaritterne klokken 02.35. En halv time senere afgik han ved døden på Roskilde Sygehus, oplyser Lene Madsen, kommunikationsmedarbejder hos Midt-og Vestsjællands Politi.

Lugtede til tomme flasker Ekstra Bladets udsendte talte hele dagen i går med naboer til den afdøde samt øjenvidner til den ulykkelige episode.

- Han faldt pludselig om med hjertestop. I 20 minutter forsøgte hans kammerater at få liv i ham, siger Ulf Laursen fra nabolejren til den unge svensker.

Andre kilder forklarede mandag, at den 20-årige var ' helt blå' under genoplivningsforsøgene.

For nogle af naboerne til svenskerne kom det dog ikke som et chok, at der blev indtaget stoffer i den nu rømmede lejr.

- Politiet gennemrodede teltene.

Og vi kunne se, at de fandt en stor drugbag ( pose med stoffer, red.).

Det var et hvidt pulver, forklarer Niels Tomasen.

- Politiet gik så meget til den, at de lugtede til deres tomme flasker, siger Lykke Jacobsen, der også bor i lejren ved siden af svenskerne.

Mandag morgen mødte festivalens egne vagter efter vidnernes forklaring op med pårørende til de svenske deltagere.

Optrinnet endte angiveligt med, at flere af de unge festivalgæster fik klippet armbåndene og blev fulgt væk af vagter i orange veste.

Fra politiets side ønsker man ikke at kommentere den konkrete episode, men forklarer, at det er almindelig praksis at konfiskere eventuelle narkofund, samt foretage afhøringer og udskrive bøder.

Overvejer krisehjælp Mens avisens reportere talte med de både rystede og nedtrykte festivaldeltagere, gik politiets teknikere klædt i civil i gang med at pakke den afdøde svenskers iglotelt og ejendele sammen.

På den tomme plads, hvor teltet stod indtil mandag omkring middag, sad en enlig kammerat til afdøde tilbage på den græstomt, der skulle have dannet rammen om en uge fyldt med fest og musik.

Paralyseret og ude af stand til at tale med nogen.

Det er endnu ikke besluttet, hvorvidt vidner eller pårørende skal tilbydes krisehjælp efter mandagens tragiske dødsfald.

Men fra Roskilde Festivals side forlyder det, at man altid har det i baghovedet som en mulighed - også i forhold til de frivillige vagter og samaritter, der medvirkede til at håndtere situationen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Bob Dylan: 'Triplicate'
  2. Mastodon: 'Emperor of Sand'
  3. Dan Auerbach: 'Shine On Me'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Hurray for the Riff Raff: 'The Navigator'
  2. Bob Dylan: 'Triplicate'
  3. Julia Holter: 'In the Same Room'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Lowly: 'Heba'
  2. Slowdive: 'Sugar for the Pill'
  3. Fleet Foxes: 'Third of May'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere
EKSTRA tæt på de kendte