TV: Død svensker boede i narkolejr

- Politiet gennemrodede teltene, og vi kunne se, at de fandt en stor pose med stoffer

  • En kammerat til den afdøde svensker sad mandag tilbage i resterne af den lejr, der skulle have dannet rammen om en uges fest. (Foto: Anthon Unger)
« Forrige
En kammerat til den afdøde svensker sad mandag tilbage i resterne af den lejr, der skulle have dannet rammen om en uges fest. (Foto: Anthon Unger)
1/4
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. The Sonics: 'This is the Sonics'
  2. Mavis Staples: 'Your Good Fortune'
  3. Emmylou Harris & Rodney Crowell: 'The Traveling Kind'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Rangleklods: 'Straightjacket'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Mellemblond: 'Fra et sted'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Modest Mouse: 'Strangers to Ourselves'
  2. Laura Marling: 'Short Movie'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
 

I en teltlejr få meter fra Roskilde Festivalradio, hvor det hele dagen summer af glæde og musik, stoppede festen brat for en 20-årig, svensk mand.

Natten til mandag mistede den unge festivalgæst livet efter at have indtaget en dødelig dosis stoffer. Formodentlig af typen MDMA, bedre kendt som ecstasy.

- Mandens kammerater henvendte sig til samaritterne klokken 02.35. En halv time senere afgik han ved døden på Roskilde Sygehus, oplyser Lene Madsen, kommunikationsmedarbejder hos Midt-og Vestsjællands Politi.

Lugtede til tomme flasker Ekstra Bladets udsendte talte hele dagen i går med naboer til den afdøde samt øjenvidner til den ulykkelige episode.

- Han faldt pludselig om med hjertestop. I 20 minutter forsøgte hans kammerater at få liv i ham, siger Ulf Laursen fra nabolejren til den unge svensker.

Andre kilder forklarede mandag, at den 20-årige var ' helt blå' under genoplivningsforsøgene.

For nogle af naboerne til svenskerne kom det dog ikke som et chok, at der blev indtaget stoffer i den nu rømmede lejr.

- Politiet gennemrodede teltene.

Og vi kunne se, at de fandt en stor drugbag ( pose med stoffer, red.).

Det var et hvidt pulver, forklarer Niels Tomasen.

- Politiet gik så meget til den, at de lugtede til deres tomme flasker, siger Lykke Jacobsen, der også bor i lejren ved siden af svenskerne.

Mandag morgen mødte festivalens egne vagter efter vidnernes forklaring op med pårørende til de svenske deltagere.

Optrinnet endte angiveligt med, at flere af de unge festivalgæster fik klippet armbåndene og blev fulgt væk af vagter i orange veste.

Fra politiets side ønsker man ikke at kommentere den konkrete episode, men forklarer, at det er almindelig praksis at konfiskere eventuelle narkofund, samt foretage afhøringer og udskrive bøder.

Overvejer krisehjælp Mens avisens reportere talte med de både rystede og nedtrykte festivaldeltagere, gik politiets teknikere klædt i civil i gang med at pakke den afdøde svenskers iglotelt og ejendele sammen.

På den tomme plads, hvor teltet stod indtil mandag omkring middag, sad en enlig kammerat til afdøde tilbage på den græstomt, der skulle have dannet rammen om en uge fyldt med fest og musik.

Paralyseret og ude af stand til at tale med nogen.

Det er endnu ikke besluttet, hvorvidt vidner eller pårørende skal tilbydes krisehjælp efter mandagens tragiske dødsfald.

Men fra Roskilde Festivals side forlyder det, at man altid har det i baghovedet som en mulighed - også i forhold til de frivillige vagter og samaritter, der medvirkede til at håndtere situationen.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk