DK MusikNYT

Våd Roskilde Festival til gæster: Bliv væk

Man har en våd oplevelse i vente, hvis man insisterer på at ankomme til Roskilde Festival allerede i dag

« Forrige
1/3
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. The Sonics: 'This is the Sonics'
  2. Mavis Staples: 'Your Good Fortune'
  3. Emmylou Harris & Rodney Crowell: 'The Traveling Kind'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Rangleklods: 'Straightjacket'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Mellemblond: 'Fra et sted'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Modest Mouse: 'Strangers to Ourselves'
  2. Laura Marling: 'Short Movie'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
 

Læs også:

Se også: Bruce i absolut festival-topform før Roskilde

Læs også:

Se også: Roskilde Festival: Hegnet er væltet!

Sønderjylland og Fyn blev her til formiddag ramt af et regulært skybrud og en ordentlig omgang lynnedslag med oversvømmelser og husbrande som resultat.

Helt så galt går det næppe i Roskilde, men der venter kraftige byger og torden i eftermiddag, oplyser DMI til ekstrabladet.dk

Roskilde Festival har via deres officielle Twitter-profil netop anbefalet folk at vente til lørdag med at rejse til Roskilde for at vente i camping-kø.

- Med mindre du har akut behov for et brusebad, anbefaler vi, at du ikke ankommer før i morgen, når vi åbner portene, skriver festivalen.

Hold dig væk fra hegnet
Beskeden til dem, der allerede er klar ved hegnet, lyder:

- Hvis du allerede er på vej eller måske endda er ankommet, opfordrer vi dig til at søge ly og læ og holde dig væk fra hegnet. Det er ikke tilladt at slå telte op foran indgangen.

Ifølge DMI skulle der dog være ganske gode chancer for, at den store åbningslørdag kommer til at foregå i ganske pænt, men ustadigt dansk sommervejr.

- Lørdag ser ud til at blive en meget pæn dag. Det bliver en tør åbning. Det tør jeg godt love. Der kan selvfølgelig komme enkelte byger, men slet ikke noget, der kan sammenlignes med i dag, siger vagtchef hos DMI til ekstrabladet.dk

Lynsikret
Skulle regnen bryde ud og blive til lyn og torden under selve festivalen, der foregår 5. til 8. juli, så er der også lagt en plan.

- Vi har lynsikret vores servicetårne, hvor der er vagter. Og hvis det tordner, sørger vi for, at gæsterne ikke opholder sig højt oppe, sagde talskvinde Christina Bilde til Ritzau tidligere på ugen.

- Vagterne sørger for at informere de gæster, der bliver utrygge ved et eventuelt tordenvejr, forklarede hun.

Lyn har dog hidtil aldrig slået ned på Roskilde Festival, selv om gæsterne har fået nogle tordenskyller gennem årene.

Roskilde Festival skydes i gang i morgen klokken 18.00, hvor portene ind til campingarealet åbnes. Festivalpladsen åbner torsdag.

Læs mere om Roskilde-vejret HER

Se også: GALLERI: Festivalgæster løber ind på campingpladsen

I år vil vi se DIN Roskilde Festival!

ekstrabladet.dk er klar til at modtage dine billeder, videoer, tips og kommentarer. Håber du er frisk på at dele din festival med os og resten af Danmark.

Ekstra Bladet er som altid på pletten med journalister, fotografer, anmeldere og tv-folk, men uanset hvor ihærdig en indsats vi leverer, kan vi ikke være tilstede ved alt det skøre, skæve og sjove, som en Roskilde Festival rummer.

Derfor vil vi meget gerne høre fra vores mange brugere og se, hvordan I oplever Danmarks største festival.

FOTO / VIDEO / TIP:

Ekstra Bladets tip-service hedder 1224, hvilket pudsigt nok også er nummeret, som du kan sende SMS, MMS eller MAIL ( 1224@eb.dk) til.

Helt på samme måde kan du sende VIDEO. Dog må klippet ikke være længere end 30 sekunder. Er din VIDEO længere, kan du sende den via 1224-siden.

SIG DIN MENING:

I bunden af alle vores artikler er der et kommentarfelt, der frit kan benyttes til at kommentere stort og småt. Hvis du kommenterer festivalen via Twitter og bruger et af de mest almindelige #-tegn (eksempelvis #rf12 og #roskilde), vil dine tweets desuden blive trukket ind i en boks i vores Roskilde-artikler.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk