DK MusikNYT

Glade gorillaer deler penge ud

De to hovedmænd bag tegneseriebandet Gorillaz, Damon Albarn og Jamie Hewlett, har håndplukket fem projekter, som Roskilde Festival vil donere knap en million kroner

  • Damon Albarn i aften på Roskildes Orange Scene. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
« Forrige
Damon Albarn i aften på Roskildes Orange Scene. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
1/4
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. The Jon Spencer Blues Explosion: 'Freedom Tower - No Wave Dance Party 2015'
  2. Dwight Yoakam: 'The Big Time'
  3. Allan Olsen: 'Sange for rygere - Live'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 

I aftes gav det britiske band Gorillaz koncert på Roskilde Festivals Orange Scene. Men det er ikke kun koncertgæster, som bandet gerne vil give gode oplevelser.

De to hovedmænd bag Gorillaz, Damon Albarn og Jamie Hewlett, har nemlig sagt ja til at håndplukke fem projekter, som Foreningen Roskilde Festival sammenlagt vil donere 100.000 pund - knap en million danske kroner.

Interesse i verden
Damon Albarn er kendt for sin store interesse i verden udenfor, og har i forbindelse med tidligere Roskilde-besøg involveret sig i festivalens almennyttige arbejde.

Damon Albarn og Jamie Hewlett glæder sig over, at de med nedenstående projekter nu giver opmærksomhed og bedre økonomiske kår til en række gode, trængende formål.

- Vi synes det viser utroligt fremsyn af festivalen, og vil opfordre alle til at følge Roskildes eksempel. Mange tak, vi vil benytte jeres gave med omtanke. Kærligst, Damon Albarn og Jamie Hewlett, skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Damon og Jamie har valgt følgende donationer, som hver modtager £20.000:

Oceanic Preservation Society

The Oceanic Preservation Society er en non-profit organisation stiftet i 2005 af fotografer, filmskabere, kunstnere og aktivister. Selskabet arbejder for at gøre opmærksom på den krise, som den blå majoritet af vores planet befinder sig i.

Tony Fitzjohn og hans Wild Dog project i Tanzania

Britiske Tony Fitzjohn er dyrebeskyttelsesforkæmper og velgørenhedsarbejder, som i næsten en menneskealder har kæmpet for Afrikas dyreliv. Hans liv er skildret i dokumentar- og spillefilm.

Lobi Traoré Foundation

Damon Albarn vil ære en afrikansk legende. Mali-musikeren Lobi Traoré døde for nylig og Damon Albarn ønsker at oprette en fond i hans navn, som skal støtte uddannelse af afrikanske unge.

Greenpeace

Greenpeace har længe kæmpet for en grønnere klode, også lang tid før nutidens miljøfokus satte ind. Roskilde Festival har også tidligere støttet denne internationale miljøorganisation, der arbejder for fred og økologisk balance.

Facing Africa – NOMA

Facing Africa – NOMA støtter ansigtsoperationer på ofre af den mutilerende sygdom noma, som medfører nedbrydning af det menneskelige ansigt. Det kirurgiske arbejde udføres overvejende af læger i England, Tyskland og Holland. Initiativet sørger også for udstyr til hospitaler i Etiopien og Nigeria.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik