Soulshock sagde god for Søren Sko

'X Factor'-talentet Julia Fabrin rådførte sig hos sin gamle mentor om samarbejdet med veteranen

  • Julia Fabrin og Søren Sko satser på at skulle lave mange plader sammen. (Foto. Thomas Sjørup)
Julia Fabrin og Søren Sko satser på at skulle lave mange plader sammen. (Foto. Thomas Sjørup)
1/3
Næste »

Julia Fabrins forældre kan li’ den, og det kan Søren Sko’s børn også, selv om ’det kan de ellers aldrig’, som han udtrykker det.

Men det overraskende samarbejde mellem Sko/Torp-veteranen og det unge 'X Factor'-håb, der gjorde sig bemærket i Soulshocks country-gruppe The Fireflies, må dermed siges at være kommet godt fra start.

Når ligefrem ens nærmeste bryder sig om resultatet, kan det ikke gå helt galt.

Shoes for Julia kalder de sig meget finurligt, og det er også titlen på debut-albummet med melodiøse og halvakustiske sange, hvoraf de syv er skrevet af Julia Fabrin alene, mens de begge to har været inde over fire af dem.

- Julia har altid en ny sang gemt i ærmerne. Hun er meget talentfuld, siger Søren Sko anerkendende.

Slut med Fireflies
Mens Sko/Torp stadig eksisterer, ’vi er bare langsomme’, og spiller 50-70 koncerter om året, så har det længe været slut med The Fireflies, som Soulshock sammensatte, da han i 2010 fik til opgave at arbejde med gruppe-kategorien i 'X Factor'.

- Det sluttede, da der ikke var flere job, konstaterer Julia Fabrin, der er opvokset i Sydafrika og først flyttede til Danmark umiddelbart før 'X Factor'-audition i 2010.

Mens kontakten til de to andre piger i gruppen, Henriette og Mathilde, efterhånden svinder ind, taler hun stadig med mellemrum med Soulshock, som hun også har besøgt i Los Angeles, hvor han bor.

- Det er ikke sådan, at vi ringer sammen hver uge, men jeg kan altid ringe til ham. Jeg spurgte ham faktisk, om han mente, det var en god ide at arbejde med Søren. Han svarede, at ’hvis der var nogen sangskrivere, jeg skulle arbejde med, så var Søren et godt bud’. Han er gammel Sko/Torp-fan.

- Har han hørt pladen?

- Ikke albummet, vi har lige fået det i hænderne, men han skal absolut have et eksemplar sendt derover. Han har hørt singlerne og skrev pænt om dem tilbage.

Den sjoveste sommer
Samarbejdet startede tilfældigt, da Søren Sko var ved at forberede et nyt solo-album. Han blev foreslået at tage kontakt til Julia Fabrin. Måske havde hun nogle sange, han kunne bruge.

- Da vi så sad og sang sammen, blev vi hurtigt enige om, at det lød pissegodt, og at vi burde lave en plade sammen. Det var bedre end at lave endnu en soloplade, siger Søren Sko.

– Er det så et engangsprojekt?

– Det håber jeg ikke. For mig er det forever. Sådan har jeg det altid, når jeg begynder noget nyt.

Julia er enig.

– Man laver noget så længe, man synes, det er sjovt. Og det her har været den sjoveste sommer i mit liv. Så selvfølgelig skal vi lave mange plader sammen i fremtiden.

Indtil videre er der også ved at blive arrangeret masser af koncerter i det nye år, og det glæder ikke mindst Julia sig til.

- Jeg har jo aldrig rigtigt turneret før. Jeg har sunget i indkøbscentre, og det er ligesom ikke det samme, griner hun.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Slayer: 'Rock and Roll'
  2. The War on Drugs: 'A Deeper Understanding'
  3. Grande Royale: 'Breaking News'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Grizzly Bear: 'Painted Ruins'
  2. The War On Drugs: 'Pain'
  3. Trio Da Kali and Kronos Quartet: 'Ladilikan'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. LCD Soundsystem: 'Tonite'
  2. Fleet Foxes: 'Crack-Up'
  3. Broken Social Scene: 'Hug of Thunder'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere