DK MusikNYT

Velkommen til Graceland Randers

På besøg i Kongens majestætiske hjem, der åbner for undersåtterne fredag i Kronjylland

  • Henrik Knudsen foran sit 1050 kvadratmeter store livsværk. (Foto: Claus Bonnerup)
Henrik Knudsen foran sit 1050 kvadratmeter store livsværk. (Foto: Claus Bonnerup)
1/4
Næste »

Graceland Randers

5
-
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Bag den lokale Bauhaus på en mark lidt syd for centrum finder man Graceland Randers Vej, og inden man når at tænke, at det vejskilt nok vil blive stjålet ligeså hurtigt, som kommunen kan trykke et nyt, så skimtes den hvide låge komplet med noder og silhouetten af Hans Majestæt.

- MIN KÆRESTE SKAL ELSKE ELVIS!

Promenadeturen op mod Elvis Presleys palads ledsages af mandens udødelige musik, og snart toner indgangspartiet frem med løverne, søjlerne og de karakteristiske mursten, der ikke ligefrem er standard i danske parcelhuskvarterer.

Indenfor i stueetagen findes et gigantisk udvalg af alskens merchandise og metervis af musik med Elvis, mens Highway 51 Diner naturligvis serverer sydstatsfavoritter som for eksempel Mississippi-mandens foretrukne helsekost - en ristet sandwich med peanutbutter og banan.

Blød i knæene
Coca-cola og Budweiser langes over en bar, der er udformet som en guitar, og steaken af amerikansk kød er skønt mør, mens de mosede kartofler er endnu blødere end ens knæ, når man går ned i kælderen og oplever det eneste stationære Elvis-museum udenfor USA.

I gulvtæppet er trykt ’Welcome to My World’, og det er vitterligt en Elvis-verden af relikvier. Her er blandt meget andet instrumenter, Presley har spillet på, skjorter han har svedt i og en hvid lædersofa, der er lang nok til, at hele The Memphis Mafia kunne hænge ud i den.

Det tilstødende lokale er en biograf, hvor besøgende kan se dokumentarfilm om fænomenet, hvis de ellers formår at flytte øjnene fra tapetet, der er en tro kopi af Elvis’.

Røde plysstole
1. salen er nøje indrettet som intimt koncertsted og ikke mindst festlokale, og inden den første brudevals er danset, er der allerede 300, som har booket balsalen til diverse komsammener.

Væggene prydes af filmplakater med Elvis, og ved synes af rækkerne af ærkeamerikanske, røde plysstole kan man næste lugte den tungt parfumerede dunst af Las Vegas en sen nattetime.

ELVIS FLYTTER TIL RANDERS

Men Graceland Randers føles som festen uden tømmermænd, og i forhold til det originale Graceland i Memphis, der efterhånden fremstår noget trist og nedslidt, så er Kongens nye bolig i Kronjylland et anderledes opløftende sted.

Fredag er der åbningsceremoni, og det kan godt være ’Elvis has left the building’, men majestætens undersåtter kan sagtens begynde at glæde sig til at gøre deres entré.

null
null

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. DJ Shadow & Run the Jewels: 'Nobody Speak'
  2. Paul Simon: 'Cool Papa Bell'
  3. Bob Dylan: 'All the Way'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Brian Eno: 'The Ship'
  2. PJ Harvey: 'The Hope Six Demolition Project'
  3. David Bowie: 'Blackstar'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Frankie Cosmos: 'Next Thing'
  2. Tue Track vz PowerSolo: 'The Unreal Zound'
  3. Andrew Bird: 'Are You Serious'
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.