DK MusikNYT

Joey Moe: Pavestolt af mig selv

Rapperen har altid villet være popstjerne, og nu er han blevet det

  • Joey Moe - giver ambitionerne endnu et hug. (PR Foto)
« Forrige
Joey Moe - giver ambitionerne endnu et hug. (PR Foto)
1/2
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin'
  2. Dwight Yoakam: 'The Big Time'
  3. Allan Olsen: 'Sange for rygere - Live'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 

Han har altid ønsket sig at blive popstjerne, og nu er han blevet det.

Joey Moe sælger musik i stor stil. Sidste år havde han 28 numre på iTunes-hitlisten, og tre af dem var i Top 3.

Med nummeret ’Yo-Yo’ har han også skabt det største klub-hits i Danmark nogensinde, og han har 115.000 fans på facebook.

Det kører med andre ord fint for den 27-årige pop-trold, der er søn af Lupe Moe, som sammen med søster Lei har sunget kor for alt, hvad der kan krybe og gå på den danske pop- og rockscene.

Jagte sine drømme
- Jeg er pavestolt og dybt taknemmelig for, at det er lykkedes at kunne leve af min musik. At jeg kan stå op om morgenen og tage hen til mit studie og sidde og lave sange, som betyder noget for nogen.

- Man skal jagte sine drømme, også selv om det tager 30 år at opnå dem. Man kan jo aldrig vide, om talentet bærer til ligefrem at blive stjerne, men jeg har i hvert fald altid drømt om at komme til at synge, siger Joey Moe.

Nu får ambitionerne endnu et hug med dobbelt-albummet ’Midnat’, der udkommer rmandag. En stor mundfuld, som få i dag kaster sig ud i, og Joey Moe erkender da også, at pladeselskabet ikke just var begejstret for tanken, da han præsenterede ideen.

Lidt at byde på
- Men jeg havde så meget materiale, at jeg syntes, at dem, der var interesserede, skulle have muligheden for at høre det. Og heldigvis mente pladeselskabet så også til sidst, at det var fedt med et album, der har lidt at byde på.

- Med en dobbelt-plade til rådighed har jeg kunnet lave rigtig pop på den ene cd og mere mørkere, eksperimenterende sange på den anden.

Siden han var 10-11 år er han gået målrettet efter at blive popstjerne, og mor-Lupe har støttet ham hele vejen.

Skub af mor
- Hun vidste godt, hvor vigtigt det var for mig som lige fyldt 18-år at gå i banken for at låne penge til et keyboard og forskelligt andet udstyr. Og kom jeg sent hjem, fordi jeg havde siddet oppe hos min ven, Theis, og sunget hele natten, hørte jeg ingen bebrejdelser for det. Jeg har helt klart fået et skub af hende.

Joey Moe debuterede med albummet ’MoeTown’ i 2006 på Nik & Jays pladeselskab, Nexus. I 2010 udkom ’Grib Chancen’, året efter ’Fuldmåne’, og nu afrunder han så trilogien med ’Midnat’.

- Jeg har altid været mere til album end singler, for det giver et mere helt billede af, hvem jeg er som kunstner og som person.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik