DK MusikNYT

MLTR: Vi er skam ikke døde og borte

Michael Learns To Rock klar med første album i fire år, og det bliver ligesom i 'The Actor'-dagene. - Jeg kan garantere, at vi lyder, som vi altid har gjort, siger Jascha Richter

  • Michael Learns To Rock er fra venstre Mikkel Lentz, Jascha Richter og Kåre Wanscher. (PR Foto)
« Forrige
Michael Learns To Rock er fra venstre Mikkel Lentz, Jascha Richter og Kåre Wanscher. (PR Foto)
1/3
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin'
  2. Dwight Yoakam: 'The Big Time'
  3. Buena Vista Social Club: 'Lost and Found'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 

- Jeg forstår såmænd godt, hvis folk har troet, at vi ikke eksisterede længere. Men det gør vi altså, siger Jascha Richter i telefonen fra Göteborg, hvor Michael Learns To Rock-hovedkraften har boet de seneste fem år.

MLTR (som gruppen også kalder sig for nemheds skyld) har ikke lavet ny musik siden albummet 'Eternity' for fire år siden, og i den mellemliggende periode har der været stilhed om gruppen på disse kanter.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at de tre faste medlemmer - foruden Jascha, der spiller keyboard, synger og komponerer sangene, også guiitaristen Mikkel Lentz og trommeslageren Kåre Wanscher - har ligget på den lade side hele tiden.

MLTR på twitterher

Der har været turneret flere gange i Asien, navnlig i Kina, og gruppen er stadig så populær derude som selv de allerstørste internationale rocknavne, og så er der blevet arbejdet på et nyt album, 'Scandinavia', der udkommer om en uges tid.

Video i Katmandu
Et album med vel-turnerede popsange, som man kender det fra Jascha Richters hånd, og som foreløbig har sikret orkestret et saag på 10 millioner plader - langt hovedparten i Østen.

- I holder positionen i Asien?

- Ja, det ser det ud til. Det er ret fantastisk efter 20 år.

- Hvad er forklaringen, tror du?

- Det er vores sange, balladerne primært. Det nye album er lige udkommet i Asien, og der ser ud til at være en god stemning omkring den derude. Da vi var i Nepal for nogle måneder siden, havde vi et filmhold med og lavede vi en video i Katmandu til et af numrene fra pladen, 'Anyway You Want It'. Den er på YouTube og er blevet vældig populær.

En svensk pige
- Hvad er planerne for at komme ud at spille?

- Vi arbejder på koncerter i Indien i efteråret. Og i februar og marts næste år er vi ved at booke en akustisk turne i Danmark, og så vil vi gerne ud at spille i Danmark for alvor til næste sommer.

- Hvorfor er du flyttet til Sverige?

- Jeg mødte en svensk pige, Linda, som jeg har fået en datter med. Vi bor lidt udenfor Göteborg, og jeg trives virkelig godt. Der er masser af natur, skove og søer. Jeg nyder det.

- Hun kunne ikke flytte til Danmark?

- Det kunne hun såmænd godt tænke sig, og vi snakker da også om det en gang imellem. Det gør vi måske på et senere tidspunkt.

Lyder som vi plejer
- Er det besværligt for bandet, at du bor der?

- Nej, jeg tager bare flyet til København. Det fungerer fint. Vi bor ikke så langt fra lufthaven.

- Nu skal det blive spændende at se, hvordan danskerne tager imod albummet. Jeg kan garantere, at vi lyder, som vi altid har gjort. Så på den led har publikum ingen grund til at frygte at gå galt i byen, slutter popmageren.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Christina Ehrenskjöld Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik