Danseorkestret: Pludselig kan man være hip igen

Jørgen Klubien er tilbage i hjemlandet for blandt andet at spille Fredagsrock i Tivoli

 • Danseorkestret med de tre faste folk. Fra venstre: Jacob Andersen, Jørgen Klubien og Rasmus Kærså. PR Foto
Danseorkestret med de tre faste folk. Fra venstre: Jacob Andersen, Jørgen Klubien og Rasmus Kærså. PR Foto

- Der er dejligt trygt her. Væk fra alt det ragnarok, der godt kan præge en storby som Los Angeles, siger Jørgen Klubien i toget ind fra lufthavnen, hvor han er ankommet med tre timers forsinkelse.

Destinationen er hans sommerhus i Hornbæk, hvor han slår lejr under opholdet i hjemlandet, der har to primære formål - at skabe interesse om en ny single, 'Blomsterpige', og at optræde med sit band gennem næsten 30 år, Danseorkestret, i Tivoli fredag aften.

Se også: Tivoli forklarer: Derfor er der ingen rock til Fredagsrock

- Vi sender de resterende sange ud her i efteråret, hvis vi kan 'nosse os sammen', måske som et album, eller også sender vi dem ud stykvis, som det mest handler om i det aktuelle klima i pladebranchen, siger Klubien.

D'herrer på Den Røde Løber. Foto: All Over Press D'herrer på Den Røde Løber. Foto: All Over Press

Se også: Efter brud: Corr sætter huset til salg

Med sig på 'Blomsterpige' har han sine faste medspillere gennem alle 30 år, Jacob Andersen,percussion, og Rasmus Kærså, bas, og desuden Hannibal Gustafsson, guitar, Steen Rasmussen, keyboards, og Erik Sampson, guitar, bas og keyboards..

Med til at holde skuden i vandet - og interessen ved lige - har ikke mindst været de solide hits, Danseorkestret lavede i 80'erne, blandt andet 'Kom Tilbage Nu' og 'Regndans', som også fik stor eksponering i radioen.

Se også: Aura i megaflop

Det kniber det mere med nu om dage, indrømmer Klubien, som føler sig udsat for lidt aldersdiskrimination, men det forhindrer ham ikke i at fortsætte, for som han siger, 'en dag vender det måske, og så er man pludselig hip igen'.

- Vi holder os nu alligevel godt kørende. Vi spiller godt, synes jeg, siger han og fortæller, at det kun er nødvendigt med et par øvedage op Fredagsrock-koncerten.

Danseorkestret, som unge mennesker i 80'erne. Foto: Jacob Maarbjeerg Danseorkestret, som unge mennesker i 80'erne. Foto: Jacob Maarbjeerg  

- Vi spiller kun en time, og det bliver hovedsageligt de gamle hits, som vi har spillet alle årene. Så det er jeg ikke så nervøs for.

Selv har Klubien boet i Los Angeles i snart 40 år, levet som tegner og filmmand - dog ikke Disney længere - men tanken om at vende hjem til Danmark med sin danske kone er nu ikke fjern.

- Vi snakker om at flytte hjem hvert år. Jeg har børn i Danmark, og hun har en dreng med. Det værste er solen i Californien. Den vil man komme til at savne. Så vi tager nok et par år mere derovre.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
 1. Flamin' Groovies: 'Fantastic Plastic'
 2. Unsane: 'Aberration'
 3. Van Morrison: 'Roll with the Punches'
Henrik Queitsch skamhører
 1. Grizzly Bear: 'Painted Ruins'
 2. The War On Drugs: 'A Deeper Understanding'
 3. Neil Young: 'Hitchiker'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
 1. LCD Soundsystem: 'Tonite'
 2. Fleet Foxes: 'Crack-Up'
 3. Broken Social Scene: 'Hug of Thunder'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere