Erhvervsmand med rock i blodet

Harald Nyborg-ejeren, Erling Daell, har dannet The Bullhounds med medlemmer af Georgia Satellites

  • Erling Daell (nr. to fra højre) med sine tre amerikaner-venner.(Privatfoto)
Erling Daell (nr. to fra højre) med sine tre amerikaner-venner.(Privatfoto)

Lad os bare slå fast, at 45-årige Erling Daell ikke har startet et rockband, The Bullhounds, for pengenes skyld.

Penge har han masser af som ejer sammen med sin far, Kurt Daell, af Harald Nyborg-selskabet, der udover Harald Nyborg-butikkerne i såvel Danmark som Sverige også ejer Jem & Fix-kæden og Daells Bolighus.

Med adresse på Frederiksberg styrer han de 49 Harald Nyborg-butikker i Sverige, men er desuden involveret i en tysk butikskæde, Six, der har fået fodfæste i Danmark med salg af accessories og smykker til kvinder.

No name Tæt på Nyt fra overklassen: Hemmelig milliardærarving springer ud som rocksanger

Så er der forskellige bestyrelsesposter og arbejdet i diverse interesse-organisationer, og han er forresten også ambassadør for Dansk Røde Kors.

Erling Daell kan ikke finde ud af fodbold. Han synger rock istedet. (Privatfoto) Erling Daell kan ikke finde ud af fodbold. Han synger rock istedet. (Privatfoto)  

Rock'n' roll-gen
Rigeligt til, at de fleste nok ville få sved på panden bare ved tanken, men Erling Daell  har skam tid til overs i hverdagen, og samtidig et rock'n' roll-gen, som han forsøger at udleve med The Bullhounds, der netop har har fået udgivet det andet album, 'To Rock & To Serve', og som senere på måneden med en lille turne, der starter i Ålborg, spiller de første offentlige job.

- Jeg synes, det er to livgivende ingredienser i mit liv, og jeg vil ikke være nogen af dem foruden. Jeg har lidt fritid, og jeg dur ikke til at spille fodbold. Så jeg bruger det på musik, siger Erling Daell.

Se også: Harald Nyborg-rigmand købte stort ind på bilauktion

Det er heller ikke i dansk sammenhæng et helt almindeligt band, han har samlet sig. Erling Daell er sanger i The Bullhounds, men de tre andre medlemmer, Rick Richards, guitar, keith Christopher, bas, og Mauro Magellan, trommer, er hentet i den anerkendte, amerikanske sydstats-rockgruppe Georgia Satellites.

Gode venner. (Privatfoto) Gode venner. (Privatfoto)  

Dårlig dobbelt-date
- Hvordan har du fået fat i dem?

- Det startede faktisk med en dårlig dobbelt-date med en ven, og de der piger kunne vi ikke rigtigt finde ud af at snakke med. Så vi ævlede løs om vores favorit-band, Georgia Satellites.

- Da det emne så var udtømt, opstod der igen tavshed. Hvad gør man så? 'Lad os gå på Mojo, der er musik hver aften', foreslog jeg.

50108420 - 01-01-2014 - Godsejer sælger vild bilsamling - BONNERUP CLAUS.jpg Samfund - 26. sep. 2015 Solgte for mindst 141 millioner: Nu har han kun 12 biler tilbage

-  Så behøvede vi jo ikke at snakke så meget med pigerne.

- Da vi kom, sad der bare en gruppe mennesker oppe foran. Jeg kiggede og opdagede, at det sgu var Georgia Satellites, som vi netop havde siddet og talt vidt og bredt om. Vi sagde 'sorry, piger, dem må vi sgu snakke med'. Ikke særligt galant, men så smuttede de, og jeg og min kammerat styrtede i baren og købte en røvfuld øl og en Jack Daniels, som vi satte på bordet foran dem.

Lidt damer 'on the side' skader heller ikke. (Privatfoto) Lidt damer 'on the side' skader heller ikke. (Privatfoto)

Vi vil være med
'Tak for al den gode musik, I har bragt os', sagde vi og satte os ellers ved bordet ved siden af. Men vi blev inviteret over til dem, og så har venskabet bare udviklet sig siden hen.

Så meget venner blev de faktisk, at da Erling Daell en del år senere luftede tanken om at danne et rockband, 'som sikkert i løbet af et par år kunne finde på at lave et album', så var det med vished om, at når det skete, så var de tre herrer klar til at stille op.

I 2014 kom debut-albummet 'Protector', og nu er nummer to altså gaden, og denne gang bliver udgivelsen fulgt op af turne-virksomhed.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Mastodon: 'Cold Dark Place'
  2. Lucinda Williams: 'This Sweet Old World'
  3. Marilyn Manson: 'Heaven Upside Down'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Carl Emil Petersen: 'Natradio'
  2. Bisse: '19. 6. 87'
  3. Neil Young: 'Hitchiker'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Bisse: '19. 6. 87'
  2. Metz: 'Strange Peace'
  3. Ariel Pink: 'Dedicated to Bobby Jameson'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere