Fladpandet Smukfest: Bunden er nået

Festivalen havde høj promille og alarmerende lavt koncertniveau, konkluderer anmelder 

  • Flere af de 47.000 betalende gæster forsøgte åbenbart at drukne det elendige musikprogram i alkohol. Foto: Stine Tidsvilde
Flere af de 47.000 betalende gæster forsøgte åbenbart at drukne det elendige musikprogram i alkohol. Foto: Stine Tidsvilde

Smukfest 2017

2
3,7
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

DET BEDSTE, man kan sige om årets Smukfest, er, at 2018 kun kan blive bedre end 2017. Arrangørerne slog bunden ud af bøgeskoven med det mest intetsigende musikprogram en stor dansk festival har præsenteret i årtier.

HOVEDNAVNENE Ellie Goulding, Zara Larsson og Status Quo føltes som at se lak tørre meget langsomt, men til gengæld var der da godt med kolorit blandt publikum. Tusindvis af voksne mennesker tog en farvestrålende skør hat på og drak sig hamrende svenskerfulde i skrigende gul vodkajuice og Blå Thor.

Se også: Fiasko på Smukfest: Kikset hovednavn

DE GAKKEDE gangarter og skeløjede blikke prægede det kuperede areal allerede fra om eftermiddagen. Det var op ad bakke ud på aftenen. Og frit fald om natten.

MED BILLETPRISEN på 2395 kroner er Smukfest landets dyreste festival. Det er et gigantisk værtshus med skamløs entré. Og en bekostelig polterabend, som strækker sig over fem dage. Med i prisen fik man naturligvis også en tur i skoven, der dog er ret gratis resten af året.

SMUKFEST har spenderet en masse millioner på selve festivalpladsen, og det kunne ses. Idyllen under trækronerne var indbydende, logistikken fungerede, og lyden på scenerne var upåklagelig. Der kom bare ikke god musik ud af højttalerne.   

Se også: Hold nu kæft: Hærværk på Smukfest

EKSPERIMENTEREDE nogen med et på disse egne nærmest aparte fænomen som substans, så blev folk væk. The Savage Rose og selv lokale Peter Sommer skræmte publikum fra hovedscenerne med alvor og engagement. Det eneste, som gæsterne tilsyneladende ville fordybe sig i, var deres ølkrus.  

SMUKFEST INDTAGER den unikke position, at de i år kunne melde udsolgt efter blot fem timers billetsalg. Og uden at have annonceret et eneste navn. Man kan håbe, at hvis de 27.000 partoutkøbere vidste, hvad de betalte for, så havde festivalen ikke solgt en eneste billet. Fulderikkerne fik intet for pengene. Udover tømmermænd.    

 

Læs anmeldelsen af Gnags’ afslutningskoncert sent i aften på eb.dk/musik

Regnen faldt kun lørdag - men sprutten væltede ned samtlige fem dage. Foto: Stine Tidsvilde Regnen faldt kun lørdag - men sprutten væltede ned samtlige fem dage. Foto: Stine Tidsvilde  

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Slayer: 'Rock and Roll'
  2. Unsane: 'Aberration'
  3. Van Morrison: 'Roll with the Punches'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Grizzly Bear: 'Painted Ruins'
  2. The War On Drugs: 'A Deeper Understanding'
  3. Neil Young: 'Hitchiker'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. LCD Soundsystem: 'Tonite'
  2. Fleet Foxes: 'Crack-Up'
  3. Broken Social Scene: 'Hug of Thunder'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere