Mediechefer stiller ultimatum til Volbeat

Fælles front - seks danske medier vil boykotte Volbeats næste koncert, hvis ikke Michael Poulsen og co. ændrer praksis

  • Volbeats frontmand Michael Poulsen har modtaget et åbent brev fra seks utilfredse, danske mediechefer - herunder Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro (til højre). Foto: Per Lange/Stine Heilmann
Volbeats frontmand Michael Poulsen har modtaget et åbent brev fra seks utilfredse, danske mediechefer - herunder Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro (til højre). Foto: Per Lange/Stine Heilmann

Se også: Lars Ulrich: Metallica prøver ikke at styre medierne

Se også: Karen Bro: Pressen er ikke en fanklub

Ekstra Bladet, BTMX, Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og metalsitet Devilution har netop offentliggjort et åbent brev stilet til Volbeat, hvor det i utvetydige vendinger fremgår, at man fra dansk presses side ikke vil finde sig i, at udvalgte medier udelukkes fra store koncerter.

Brevet sluttes af med en musketéred, hvor det slås fast, at Volbeat kommer til at leve uden koncertanmeldelser fra de største danske medier, hvis de igen insisterer på at sortere kritiske medier fra.

- Anmeldervirksomhed i Danmark skal være fri og uafhængig. Vi skal derfor understrege, at vi fremover forventer, at alle medier bliver behandlet ens. Enten bliver alle akkrediteret, eller også får alle nej til akkreditering. Hvis der imod forventning igen bliver akkrediteret selektivt, næste gang Volbeat giver koncert, vil undertegnede medier undlade at anmelde koncerten, står der i det åbne brev.

Baggrunden for den usædvanlige skrivelse er, at to medier - Ekstra Bladet og metalsitet Devilution - ved Volbeats koncert i Parken i København lørdag den 26. august blev nægtet akkreditering.

Volbeat på scenen i Hamborg. For nylig spillede de for 48.000 fans i Parken på Østerbro i København. Foto: All Over Volbeat på scenen i Hamborg. For nylig spillede de for 48.000 fans i Parken på Østerbro i København. Foto: All Over  

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro er en af de mediechefer, der har været med-initiativtager til det åbne brev til Volbeat.

- Hvad vil du sige til dem, der mener, at Ekstra Bladet bare skal snuppe en tudekiks og selv betale for de koncertbilletter, de har brug for?

- At der ikke er nogen her, der tuder, og at vi sagtens selv kan betale, hvilket vi også har gjort flere gange. Men hvis de medier, der anmelder kritisk, efterfølgende får dårligere arbejdsvilkår med ringere mulighed for f.eks. at sende hjem til redaktionerne, så kommer vi ud på en glidebane, hvor anmeldervirksomhed i dansk presse ikke er så fri og uafhængig, som vi ønsker, den skal være, siger Karen Bro.

- Det kan virke som et ret drastisk skridt, at seks mediechefer i fælles front sender et åbent brev med et ultimatum. Skyder I ikke gråspurve med kanoner?

- Jeg synes egentlig ikke, det er drastisk. Det er en helt nøgtern markering af et princip, som er vigtigt for en uafhængig presse. At vi arbejder under samme vilkår, og at medier ikke bliver frasorteret, bare fordi de er kritiske.

- Volbeat har jo ikke givet en begrundelse på deres afslag på akkreditering. Hvordan kan I være sikre på, at afslaget skyldes kritiske anmeldelser?

- Det er svært at opfatte det på anden måde.

- Hvor almindeligt er det, at danske medier på den her måde er nødt til at sende åbne breve til rockbands?

- Vi er ikke nødt til noget. Men jeg synes, det er er vigtigt at arbejde for, at dansk presses anmeldervirksomhed er fri og uafhængig, siger Karen Bro.

Ekstra Bladet har været i kontakt med koncertarrangøren Live Nations danske PR Manager Heidi Degn.

- Hvad er jeres kommentar til brevet?

- Live Nation har ingen reaktion. Vi har ingen kommentar til det overhovedet. I skal have fat i bandet.

- Har Live Nation en holdning til en fri presse i Danmark?

- Live Nation har ingen kommentar, lyder det kortfattet fra Heidi Degn.

Se også: Ekstra Bladet nægtet adgang til Volbeat

Læs den 'forbudte' anmeldelse af koncerten i Parken: Se også: Historiske Volbeat: Masser af stjerner!

Åbent brev til Volbeat

Ved Volbeats koncert i Parken i København lørdag den 26. august blev to medier nægtet akkreditering.

Det drejer sig om Ekstra Bladet og metalsitet Devilution.

Dermed blev de to mediers arbejdsvilkår for anmeldelse på stedet ringere end andre mediers, både hvad angår fysiske forhold og vilkår for at sende stoffet hurtigt hjem til redaktionerne.

Da dette skete i kølvandet på kritiske anmeldelser fra de pågældende medier, betragter vi ovennævnte som en frasortering baseret på anmeldelsernes indhold, hvilket vi naturligvis tager afstand fra.

Anmeldervirksomhed i Danmark skal være fri og uafhængig.

Vi skal derfor understrege, at vi fremover forventer, at alle medier bliver behandlet ens. Enten bliver alle akkrediteret, eller også får alle nej til akkreditering.

Hvis der imod forventning igen bliver akkrediteret selektivt,  næste gang Volbeat giver koncert, vil undertegnede medier undlade at anmelde koncerten.

Jens Grund, BTMX,  Christian Jensen, Politiken, Tom Jensen, Berlingske, Jacob Nybroe, Jyllands-Posten, Karen Bro, Ekstra Bladet, samt Jacob Dinesen, Devilution.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Mastodon: 'Cold Dark Place'
  2. Lucinda Williams: 'This Sweet Old World'
  3. Marilyn Manson: 'Heaven Upside Down'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Carl Emil Petersen: 'Natradio'
  2. Bisse: '19. 6. 87'
  3. Neil Young: 'Hitchiker'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Bisse: '19. 6. 87'
  2. Metz: 'Strange Peace'
  3. Ariel Pink: 'Dedicated to Bobby Jameson'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere