Stor, større, Zeppelin

Gyldne genudgivelser i bragende bokssæt med rockrelikvier fra de lodne legender i Led Zeppelin

Robert Plant og Jimmy Page lufter klassiske Led Zeppelin-attituder. (Polfoto)
Robert Plant og Jimmy Page lufter klassiske Led Zeppelin-attituder. (Polfoto)

Led Zeppelin: ’Definitive Collection’ (Atlantic/Warner)

5

Sidst i september proklamerede Robert Plant i skarpe vendinger på sin hjemmeside, at han ikke har i sinde at turnere med nogen som helst de næste to år. Efterfølgende har Led Zeppelin luftet groteske planer om muligvis at rejse verden rundt med en stedfortræder som frontvræler, og når Jimmy Page og John Paul Jones er så desperate, har vel selv Alex Nyborg chancen.

Er skillingerne dog allerede sparet op til de nu tilsyneladende kuldsejlede comeback-koncerter, så kan man imidlertid spendere dem på monumentale ’Definitive Collection’, hvor det såmænd stadig er Plant, der hviner ’baby! baby! baby!’ nærmest uafbrudt.

Mere ekstravagant
Det sorte bokssæt indeholder samtlige Led Zeppelins 8 studieskiver plus kollektionen af outtakes, ’Coda’, samt livealbummet ’The Song Remains the Same’, og de 10 cd’er er omhyggeligt genudgivet i miniature udgaver af de originale engelske lp-covers. Mastodonten er trykt i Japan, så som en lille kuriositet får man tilmed de særlige japaner-bånd viklet om klenodierne.

The Doors, Gasolin’ og AC/DC er tidligere blevet æret med lignende luksus-æsker, men ’Definitive Collection’ er udført en anelse mere ekstravagant, selv om lyden måske ikke er fuldstændig helt så klar og bombastisk som på sidste års mageløse schlager-opsamling, ’Mothership’, der var ny-mastereret af Page.

Flamboyante eskapader
Men klangdifferencerne er absolut i afdelingen for insektoperationer, og det mytiske mesterværk ’Led Zeppelin IV’ er fortsat kulminationen på legendernes blanding af brunstig blues, fortryllende folk og rabalder-rock med ’Black Dog’, ’Rock and Roll’, ’When the Levee Breaks’ og selvfølgelig ’Stairway to Heaven’ som klassikere i Stonehenge-størrelsen.

Led Zeppelin var ikke ligefrem beskedne i begyndelsen, men de flamboyante eskapader fik nærmest karakter af storhedsvanvid senere i karrieren, og modsat for eksempel The Beatles og The Doors (med Jim Morrison) udsendte kvartetten et par ligegyldigheder, inden de også fysisk gik i opløsning.

I ’Definitive Collection’ er de fire foregangsmænd imidlertid samlet igen for Zeppelin-samleren, der troede, han havde det hele.

kommentarer
Vis kommentarer

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Bob Dylan: 'Making a Liar Out of Me'
2.Jesper Binzer: 'Dying Is Easy'
3.Escape-ism: 'Introduction to Escape-ism'

Henrik Queitsch skamhører

1.Carl Emil Petersen: 'Natradio'
2.David Bowie: 'A New Career in a New Town (1977-1982'
3.Thåström: 'Centralmassivet'

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.King Krule: 'The Ooz'
2.Velvet Volume: 'Look Look Look!'
3.Chelsea Wolfe: 'Hiss Spun'
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen