Dollys allerstørste

Selv Dolly Parton har ikke format til at udfylde bokssæts spilletid på fem timer

Dolly Parton - usminket karrierekollektion afslører madammens dårlige år i navnlig 1980'erne. (Foto: Sony)
Dolly Parton - usminket karrierekollektion afslører madammens dårlige år i navnlig 1980'erne. (Foto: Sony)

Dolly Parton: 'Dolly' (RCA/Sony)

4

Det er som bekendt ikke kun Dolly Partons paryksamling og skare af beundrere, der har en usædvanlig størrelse, for talentet er også enormt, men underligt nok er ikonet aldrig blevet beæret med en af branchens største cadeauer - et velproportioneret bokssæt. Det er legenden dog nu. Sådan da.

’Dolly’ fortæller enerens musikalske historie ved hjælp af 99 numre fordelt på fem timer og fire cd’er, der spænder fra en uskyldig indspilning som purung teenager i 1959, til legenden gør sig skyldig i at lyde næsten ligeså kunstig, som hun ser ud i dag, på poppladder fra især 1980’erne.

Den sprudlende storhedstid i starten af 1970’erne er rigt repræsenteret, men boksen ignorerer desværre Partons to skiver med Trio, og karrierekollektionen rækker kun til 1993 og misser dermed mestersangskriverens respektindgydende bluegrass-revival det seneste årti.

Man skal imidlertid i dyreriget for at finde en mere naturlig kvidren, og sangfuglens uimodståelige personlighed funkler på selv det matte materiale, der alligevel punkterer helhedsindtrykket af denne ellers på alle måder overdådige skabning.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen