For meget silikone fra Dolly

For meget Barbie og for lidt bluegrass fra Dolly Parton på nyt album, der strækker anmelderens tålmodighed til det yderste

Coveret på Dollys seneste CD antyder, at der ikke er tale om en retro-akustisk bluegrass-produktion. (Foto: Dolly/import)
Coveret på Dollys seneste CD antyder, at der ikke er tale om en retro-akustisk bluegrass-produktion. (Foto: Dolly/import)

Dolly Parton: 'Backwoods Barbie' (Dolly/import) Spiller på Viborg Stadion 15. juni

3
I et interview med Ekstra Bladet i 2001 forklarede Dolly Parton tilsat vanlig snusfornuft, at hun var begyndt at klimpre traditionel bluegrass igen, fordi hendes popcountry ikke solgte længere, og så kunne hun jo lige så godt lave den musik, der stod hjertet nær.

Hjertet er vist det eneste, der stadig er ægte på den 62-årige original fra Tennessee, men forretningskvinden har alligevel overtalt bondetøsen til at puste de kommercielle ambitioner op igen, så ad midterrabatten drager Dolly til Nashville med 'Backwoods Barbie’, der udgives på hendes nystartede pladeselskab.

Glimt af formatet
Veteranen er stadig en såre stabil sangskriver, og hun kvidrer fortsat som den pureste spurv, der er ved at eksplodere af fryd. Men som under store dele af sidste års shows i Horsens er hun pakket ind i så meget plastic-produktion og musikalsk makeup, at vingerne ikke kan bære.

’Backwoods Barbie’ lyder simpelt hen, som Dolly ser ud, men midt i det usmagelige spektakel viser hun glimt af formatet med den velskrevne sjæler ’Made of Stone’.

Og i et forholdsvis autentisk arrangement fungerer titelnummeret flot i forlængelse af klassikeren ’Coat of Many Colors’.

Miss Partons rystende rædsomme fortolkning af Fine Young Cannibals-hittet ’She Drives Me Crazy’ kan derimod sagtens drive en til vanvid.

Og til trods for at man ville holde af vidunderet, om så hun fik indopereret silikone-hjerte, så tester madammen vitterligt ens tålmodighed med dette eklatante tilbageskridt i candyfloss-land.

Spild af naturtalent.
1 af 2 Dolly Parton - lyder lige så kunstig, som hun ser ud. Hun er en stabil sangskriver, men den nye plade er spild af naturtalent. (Foto: AP)
2 af 2 Coveret på Dollys seneste CD antyder, at der ikke er tale om en retro-akustisk bluegrass-produktion. (Foto: Dolly/import)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen