Langt ude i Woodstock

Tag et trip tilbage til festivalen over dem alle - 4 dvd'er med mudder, musik og en masse mennesker uden tøj på

Woodstock - en halv million hippier skrev historie i august 1969. (Polfoto)
Woodstock - en halv million hippier skrev historie i august 1969. (Polfoto)

Diverse: 'Woodstock: 3 Days of Peace and Music - The Director’s Cut’ (Warner)

4

Midt i august er det 40 år siden, at op mod en halv million hippier valfartede til en græsmark et par timer nord for New York City for at opleve Grateful Dead, Santana, Jimi Hendrix og ikke mindst hinanden. I den anledning relanceres filmen om fænomenet Woodstock endnu engang, og ’Woodstock: 3 Days of Peace and Music - The Director’s Cut’ er den hidtil mest omfattende udgave af Michael Wadleighs ganske uforligneligt dunstende dokumentar.

Med en spilletid på hele 219 minutter bliver fortællingen uundgåeligt omstændelig, men interviews med det ivrigt påvirkede festivalfolk, bestyrtede beboere i lokalområdet og tilbagelænede arrangører giver et herligt indblik i den uskyldige tidsånd og selve arrangementets kolossale omfang, der er flot indfanget med flimrende 60’er-æstetik.

Fra scenen advarer konferencieren om noget tvivlsomt syre, der er i omløb, og musikken er heller ikke helt til at stole på, men navnlig Canned Heat, The Who og Joe Cocker imponerer, mens man nok skal på svampejagt før Jefferson Airplane og Crosby, Stills and Nash giver dybere mening.

The Band savnes
På de 4 dvd’er, som udgør ’Woodstock: 3 Days of Peace and Music - The Director’s Cut’, finder man blandt alskens ekstramateriale over to timers hidtil ikke offentliggjorte koncertoptagelser, men der er ingen åbenbaringer imellem, og The Bands sæt er stadig ikke tilgængeligt.

Udgivelsen sælges med påskriften ’ultimate collector’s edition’, hvilket den dog kun vil være, hvis man synes, det er ’groovy’ at skulle skifte disc midt i dokumentaren og i øvrigt holder af mudret lyd, men til gengæld vil det bevæge enhver hærdet Roskilde-entusiast at opleve den sagnomspundne smat blive æltet i Woodstock komplet med glidebaner og opgivende tøser på grådens rand.

En kæmpemæssig mindesten over en monumental kulturbegivenhed.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen