Troværdig Chapman

Tracy Chapman udøver hverken mordbrændermetal eller tyskertechno på anstændigt nyt album, der lyder som Tracy Chapman

Tracy Chapman - gedigent genhør med troubadouren fra Cleveland, Ohio. (Foto: James Minchin)
Tracy Chapman - gedigent genhør med troubadouren fra Cleveland, Ohio. (Foto: James Minchin)

Tracy Chapman: ’Our Bright Future’ (Atlantic/Warner) Udkommer mandag 10. november. Tracy Chapman spiller på Det Kgl. Teater, København, 17. november

4

Det er efterhånden hele 20 år siden, at Tracy Chapman tonede frem på MTV iklædt først og fremmest akustisk guitar, og der er heldigvis stadig ikke meget Pussycat Dolls over den sagte sangskriver.

Amerikanerens ottende album, spartansk instrumenterede 'Our Bright Future', rummer endnu en diskret karriereforlængende samling nænsomme numre, hvis minimalistiske nuancer og humane nærvær utvivlsomt vil resonere i fanklublokalet.

Velmenende betragtninger over krig, kærlighed og religion er ikke voldsomt opsigtsvækkende, men i smagfuldt samarbejde med producer og kapelmester Larry Klein og en mesterlig musiker som Steve Gadd, får Chapman lidt til at lyde af lidt mere.

Den 44-årige ambassadør for anstændighed overrasker tilmed i form af den mildt satiriske 'I Did It All', hvor hun ironiserer over kendiskulturen, så næste gang Pussycat Dolls holder audition for at finde en ny sexkælling, skal man nok ikke regne med, at Chapman dukker op i lårkort og læder-bh.

Alt i alt en anelse kedeligt, men meget klædeligt.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen