Ikke gode nok: Megaband svigter igen

Sympatiske Foo Fighters kæmper bravt i rockens tjeneste, men opnår for lidt på nyt album

  • Foo Fighters er blevet en sekstet efter Rami Jaffee (nummer fire fra venstre) er optaget som fuldbyrdet medlem. Foto: Sony
Foo Fighters er blevet en sekstet efter Rami Jaffee (nummer fire fra venstre) er optaget som fuldbyrdet medlem. Foto: Sony

Foo Fighters: 'Concrete and Gold' (RCA/Sony) Ude 15. september

3
4,6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Foo Fighters er blevet et af verdens største rockbands, men det siger betydeligt mere om den manglende konkurrence på klodens stadions, og musikalsk kniber det stadig med formatet for det ellers evigt elskværdige orkester.

Gennem amerikanernes niende studiealbum, ’Concrete and Gold’, kæmper gruppen indædt videre med deres elementære mangel på afgørende evner og originalitet, som de dog i nogen grad kompenserer for med højenergisk entusiasme og et kådt rockdrive.

Se også: Foo Fighters genfinder fighterånden

Men Dave Grohls slæng minder altså for ofte om et kobbel naivt logrende gadehunde, der jagter egen hale, og sange som ’Run’, ’Arrows’ og ’The Line’ spjætter og glammer uden at virke hverken farlige eller klar til at tage med hjem.

Foo Fighters læner sig op ad forbilleder som Black Sabbath, The Beatles og The Who med en stribe groovebaserede numre, der kun i glimt formår at forløse blandingen af tunge riffs og lette harmonier i et overraskende småpsykedelisk lydbillede.

Se også: Langt fra Foo Fighters

Pompøse ’The Sky Is a Neighborhood’ og boogieslageren ’Make It Right’ er ganske gedigne, men sange på fire minutter føles som om, de varer seks, og der er simpelt hen for lidt substans i sekstettens tilforladeligt bragende rockunderholdning.   

Foo Fighters har desværre allieret sig med popproduceren Greg Kurstin, som har vundet Grammys for sit samarbejde med Adele, men han er bestemt ikke manden, der omsider gør et af verdens største rockbands til et af de bedste.

’Concrete and Gold’ er mere beton end guld.

Justin Timberlake, Dave Koz og Paul McCartney er blandt gæsterne på 'Concrete and Gold'. Justin Timberlake, Dave Koz og Paul McCartney er blandt gæsterne på 'Concrete and Gold'.  

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Mastodon: 'Cold Dark Place'
  2. Lucinda Williams: 'This Sweet Old World'
  3. Marilyn Manson: 'Heaven Upside Down'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Carl Emil Petersen: 'Natradio'
  2. Bisse: '19. 6. 87'
  3. Neil Young: 'Hitchiker'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Bisse: '19. 6. 87'
  2. Metz: 'Strange Peace'
  3. Ariel Pink: 'Dedicated to Bobby Jameson'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere