INTL. MusikNYT

10 ting du ikke vidste om rockkongen

Fan fra Randers udgiver opslagsværket 'Vidste du det' om legendariske Elvis Presley

  • Bonus-information, der ikke fremgår af bogen: Daværende prinsesse Margrethe besøgte med sine nordiske kolleger, Margaretha fra Sverige og Astrid fra Norge, Elvis den 7. juni 1960 under indspilningerne af filmen 'G.I. Blues'. (Polfoto)
Bonus-information, der ikke fremgår af bogen: Daværende prinsesse Margrethe besøgte med sine nordiske kolleger, Margaretha fra Sverige og Astrid fra Norge, Elvis den 7. juni 1960 under indspilningerne af filmen 'G.I. Blues'. (Polfoto)
1/4
Næste »

Der er næppe mange i underholdnings-industrien, der er skrevet flere bøger om end Elvis Presley. Men med mindre man har tygget sig igennem dem allesammen, kan man da sikkert stadig finde ting om rock-kongen, som man måske ikke vidste i forvejen.

Musik-entreprenør og Elvis-fan Stig Ulrichsen - ejer af booking-bureauet CB & Ole B Booking i Randers og involveret i byens Graceland-projekt - har netop udsendt sin tredje Elvis-bog, og dennegang lyder titlen 'Vidste du det' og former sig som et opslagsværk, en ABC, over idolets liv.

- Jeg har som Elvis-fan altid været fascineret af hans karisma og tanke for musikken. men hvordan var han egentlig, har jeg jeg tit tænkt, så derfor har jeg skrevet denne bog, der skulle give en ide om personen Elvis, siger Stig Ulrichsen.

Her er 10 oplysninger fra bogen, som du måske ikke vidste om Elvis.

1. Elvis havde altid en bibel ved hånden, og hvert eneste værelse i hans hjem i Memphis og Los Angeles var forsynet med et eksemplar.

2. For Elvis hed mælk ikke mælk, men 'butch'. Den benævnelse brugte han gennem hele sit liv.

3. Elvis fandt på et valgsprog, 'Take care of business'. Det blev forkortet til TCB og overført til halskæder og ringe, som blev strøet rundt i 14 karat guld til 175 dollars stykket til vennerne i den såkaldte Memphis Mafia.

4. Til koner og veninder havde han et andet valgsprog, 'Tender Loving Care', TLC, som på samme måde blev tildelt dem.

5. Elvis købte Graceland i 1957 for 100.000 dollars. Fra starten indeholdt det 23 værelser, de fem af dem soveværelser. Siden byggede han flere rum til, bl.a. trofæ-rummet, der indeholder 63 guldsingler, 26 platinalbum og 37 guldalbum.

6. Ved hans død var der 16 tv-apperater på Graceland.

7. Vernon Presley afsonede ni måneder af en dom på tre års fængsel i 1938-'39 for at forfalske en chek fra en lokal farmer. Han siges at have ændret '4 dollars' til '40 dollars'.

8. Elvis var født med brunt hår. Men han farvede det sort for at komme til at ligne Tony Curtis.

9. På Elvis dåbsattest står der, at hans mellemnavn var Aron, men på hans gravsten står der Aaron. Det sidste er det rigtige. Han var opkaldt efter en af hans far Vernon Presleys venner, Aaron Kennedy.

10. Elvis elskede at spille Matador og Scrabble. Da Beatles besøgte ham i Los Angeles den 27. august 1965, tilbragte de noget af aftenen med netop at spille disse to spil.

Stig Ulrichsen: 'Elvis - vidste du det'. 275 kr. 196 sider. (CBA Entertainment)

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Trio Da Kali and Kronos Quartet: 'Ladilikan'
  2. The War on Drugs: 'A Deeper Understanding'
  3. Grande Royale: 'Breaking News'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Grizzly Bear: 'Painted Ruins'
  2. The War On Drugs: 'Pain'
  3. Trio Da Kali and Kronos Quartet: 'Ladilikan'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Radiohead: 'OK Computer OKNOTOK 1997 2017'
  2. Fleet Foxes: 'Crack-Up'
  3. Broken Social Scene: 'Hug of Thunder'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere