Musikstjernernes vanvittige krav

Musikkens store navne er krævende gæster, når de besøger festival-Danmark

  • Van Halen kan prale af at have opfundet de såkaldte riders - de 'bestillingslister' som stjernerne afleverer forud for en optræden. (Foto: AP)
Van Halen kan prale af at have opfundet de såkaldte riders - de 'bestillingslister' som stjernerne afleverer forud for en optræden. (Foto: AP)
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin'
  2. Dwight Yoakam: 'The Big Time'
  3. Buena Vista Social Club: 'Lost and Found'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 

Det var 80’er-rockbandet Van Halen, der ifølge myten startede den trend, som utallige stjerner siden har taget til sig: At komme med ekstremt specifikke krav til koncert-arrangører, som - hvis musikken skal spille - er nødt til at please stjernerne og deres nykker.

Van Halen forlangte, at alle brune M&M’s blev frasorteret deres slik - angiveligt fordi de ville tjekke, at arrangørerne havde læst kontrakten omhyggeligt nok.

Historien er siden blevet legendarisk, og nu er det kutyme, at stjerner markerer sig med mærkværdige ønsker. Eksempelvis berettede Ekstra Bladet for to uger siden, at Madonna, der i aftes spillede i Parken, på sin nuværende tour har forlangt, at hendes omklædningsrum skal være dekoreret med hvide og lyserøde roser og liljer - alle præcis 15,2 centimeter lange.

En limousine til hårtørreren
På Skanderborg Festival har man god erfaring med stjernerne. Her sørger to hold for, at omklædningsrummene er klar til stjerneindtoget.- Min mærkværdigste oplevelse var, da James Brown kom hertil med to limousiner. I den ene sad han, og i den anden var en gammel, opretstående hårtørrer, fortæller Poul Martin, talsmand for Danmarks Smukkeste Festival, og tilføjer:

- Vi gør, hvad vi kan for at indfri stjernernes krav.

På Roskilde Festival vil man af kontraktmæssige årsager ikke afsløre noget om årets stjerne-sære krav, men musikchef Rikke Øxner fortæller, at man hele tiden holder øje med, hvad stjernerne typisk forlanger, så man er beredt.

Færre festival-krav
Hun har også et bud på, hvorfor stjernernes krav til festivaler typisk er mindre end til enkeltkoncerter som den, Madonna i aftes:

- Der er forskel på, om man spiller i Parken til et show, der er designet kun til én. Så kan man meget bedre bestille netop det, man ønsker. Når man vælger at gå ind i en festivalsammenhæng, så ved man godt, at det også skal fungere for andre artister, siger hun.

SE HVAD STJERNERNE KRÆVER:
Se også: Jack White forlanger alkohol og baby-gulerødder Jack White forlanger alkohol og baby-gulerødder
Se også: Ice Cube: Kræver en spand kyllinger Ice Cube: Kræver en spand kyllinger
Se også: Tørstige Björk vil have masser af væske Tørstige Björk vil have masser af væske
Se også: Springsteens spader under skarp bevogtning Springsteens spader under skarp bevogtning

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik