Musikstjernernes vanvittige krav

Musikkens store navne er krævende gæster, når de besøger festival-Danmark

  • Van Halen kan prale af at have opfundet de såkaldte riders - de 'bestillingslister' som stjernerne afleverer forud for en optræden. (Foto: AP)
Van Halen kan prale af at have opfundet de såkaldte riders - de 'bestillingslister' som stjernerne afleverer forud for en optræden. (Foto: AP)

Det var 80’er-rockbandet Van Halen, der ifølge myten startede den trend, som utallige stjerner siden har taget til sig: At komme med ekstremt specifikke krav til koncert-arrangører, som - hvis musikken skal spille - er nødt til at please stjernerne og deres nykker.

Van Halen forlangte, at alle brune M&M’s blev frasorteret deres slik - angiveligt fordi de ville tjekke, at arrangørerne havde læst kontrakten omhyggeligt nok.

Historien er siden blevet legendarisk, og nu er det kutyme, at stjerner markerer sig med mærkværdige ønsker. Eksempelvis berettede Ekstra Bladet for to uger siden, at Madonna, der i aftes spillede i Parken, på sin nuværende tour har forlangt, at hendes omklædningsrum skal være dekoreret med hvide og lyserøde roser og liljer - alle præcis 15,2 centimeter lange.

En limousine til hårtørreren
På Skanderborg Festival har man god erfaring med stjernerne. Her sørger to hold for, at omklædningsrummene er klar til stjerneindtoget.- Min mærkværdigste oplevelse var, da James Brown kom hertil med to limousiner. I den ene sad han, og i den anden var en gammel, opretstående hårtørrer, fortæller Poul Martin, talsmand for Danmarks Smukkeste Festival, og tilføjer:

- Vi gør, hvad vi kan for at indfri stjernernes krav.

På Roskilde Festival vil man af kontraktmæssige årsager ikke afsløre noget om årets stjerne-sære krav, men musikchef Rikke Øxner fortæller, at man hele tiden holder øje med, hvad stjernerne typisk forlanger, så man er beredt.

Færre festival-krav
Hun har også et bud på, hvorfor stjernernes krav til festivaler typisk er mindre end til enkeltkoncerter som den, Madonna i aftes:

- Der er forskel på, om man spiller i Parken til et show, der er designet kun til én. Så kan man meget bedre bestille netop det, man ønsker. Når man vælger at gå ind i en festivalsammenhæng, så ved man godt, at det også skal fungere for andre artister, siger hun.

SE HVAD STJERNERNE KRÆVER:
Se også: Jack White forlanger alkohol og baby-gulerødder Jack White forlanger alkohol og baby-gulerødder
Se også: Ice Cube: Kræver en spand kyllinger Ice Cube: Kræver en spand kyllinger
Se også: Tørstige Björk vil have masser af væske Tørstige Björk vil have masser af væske
Se også: Springsteens spader under skarp bevogtning Springsteens spader under skarp bevogtning

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Bob Dylan: 'Triplicate'
  2. Mastodon: 'Emperor of Sand'
  3. Grande Royale: 'Brake Light'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Katinka: 'Vi er ikke kønne nok til at danse'
  2. Love Shop: 'Risiko'
  3. Kira Skov & Maria Faust: 'In the Beginning'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Lowly: 'Heba'
  2. Slowdive: 'Sugar for the Pill'
  3. Fleet Foxes: 'Third of May'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere
EKSTRA tæt på de kendte