INTL. MusikNYT

Norman Cook: Jeg vil ikke bo med Fatboy Slim

Den engelske super-dj, der spiller på Amager sidst i juli, kalder sit alter ego uansvarlig

  • Fatboy Slim spiller op til strandfest i København sidst i juli. (Foto: Pr-foto)
Fatboy Slim spiller op til strandfest i København sidst i juli. (Foto: Pr-foto)
1 af 1
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Songhoy Blues: 'Music In Exile'
  2. Marilyn Manson: 'Deep Six'
  3. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Rowland S. Howard: 'Six Strings That Drew Blood'
  2. Lewis: 'L'Amour'
  3. We Like We: 'A New Age of Sensibility'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Father John Misty: 'Bored In the USA'
  2. Nots: 'We Are Nots'
  3. Wilco: 'Alpha Mike Foxtrot: Rare Tracks 1994–2014'
 

Selvom det bringer mere end blot brød på bordet, at dj'en Norman Cook kan gå på scenen og slå sig løs som sit kunsternavn, Fatboy Slim, er det ikke ensbetydende med, at Norman Cook ville have Fatboy Slim som sin roommate, hvis det var muligt. Tværtimod.

Ifølge den engelske dj-gigant er Fatboy Slim nemlig uansvarlig og ville ikke være at foretrække at have tæt på sig i tilværelsen.

- Fatboy Slim er en slags uansvarlig tegnefilmsudgave af mig. Han er en overdrivelse af forskellige ting i min personlighed. Du ville ikke have lyst til at dele en lejlighed med ham, være gift med ham eller have ham som far. Han fylder meget, griner Norman Cook, da ekstrabladet.dk har ham i telefonen.

Fra sit hjem i Brighton i det sydlige England, fortæller superstjernen inden for dj-universet om forskellen på sig selv og sit alter ego, Fatboy Slim, som gennem 16 år har fået fødder verden over til at danse taktfast på klubber, stadions og strande. Og det bliver netop på en strand, at danske, fest- og musikglade mennesker kan 'skubbe tempoet' til hits som 'Praise You' og 'The Rockafeller Skank,' når han gæster Amager Strandpark til Sundown 28. juli.

Læs også:

Se også: Fatboy Slim spiller på ny dansk festival

Vodka og bare tæer

- Norman Cook ved, hvem han er: En midaldrende far til to og ægtemand, og han ved, han ikke er Fatboy Slim. Førhen var jeg ikke helt sikker på, hvor Norman sluttede og Fatboy Slim begyndte. Nu er der en klar overgang. En del af det er, at jeg tager min Hawaii-skjorte på og tager mine sko af, siger dj'en, der altid optræder i bare tæer. Ifølge ham selv hjælper det ham til ikke at miste jordforbindelsen.

Læs også:

Se også: Hør de numre musikerne kopierer fra

Det har dog ikke altid været lige let for Norman Cook at skelne mellem, hvornår han i sit eget hoved skiftede fra at være verdensberømt musiker til at være et privat menneske. Alkohol forvrængede det, som står ganske klart for ham nu.

- Effekten af vodka aftager ikke så snart, man går af scenen. Det at drikke greb ind i resten af mit liv, så jeg stoppede med at drikke for tre år siden. Lige siden har det været ganske tydeligt for mig: Jeg ved, hvor Fatboy Slim slutter, og hvor Norman Cook kommer tilbage, siger han til ekstrabladet.dk

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik