Jeg ser mig som budbringer af god musik

Eagles-medlemmet Glenn Frey udsender også en plade med musik hovedsageligt fra 40'erne og 50'erne

  • Glenn Frey med guitaren - men på den nye plade spiller han hovedsageligt piano. (Polfoto)
« Forrige
Glenn Frey med guitaren - men på den nye plade spiller han hovedsageligt piano. (Polfoto)
1/3
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin'
  2. Dwight Yoakam: 'The Big Time'
  3. Buena Vista Social Club: 'Lost and Found'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 

Paul McCartney har lige gjort det, Ringo Starr gjorde det for 40 år siden med 'Sentimental Journey', og Rod Stewart reddede nærmest sin karriere med pladerne fra 'the american songbook' - musik med rødder i 40'er og 50'erne.

Nu er det Glenn Frey fra The Eagles, der har dykket ned i de gamle sange, som han præsenterer på sit nye album, 'After Hour', der er lige på trapperne.

Albummet indeholder sange fra bl.a. Tony Bennet, Nat King Cole og Dinah Washington-kataloget, men også mere moderne sange som Beach Boys 'Caroline No' og Randy Newmans 'Same Girl' - dog alle arrangeret i samme atmosfære som de noget ældre melodier.

Mange overraskede
ekstrabladet.dk har talt i telefon fra London med Eagles-medlemmet om pladen, der er hans første solo-udspil siden 'Strange Weather' for 20 år siden.

- Det var ikke lige sådan en plade, man havde forventet fra dig?
- Der er mange, jeg har spillet pladen for, der er blevet overrasket. Det mener jeg, bare er godt. Jeg er ganske tryg i den genre og synes også, at jeg er ret god til at synge i stilen. Ellers havde jeg sikkert ikke udsendt pladen.

- Men andre har gjort det samme i et stykke tid?
- Jeg har bevidst undladt at lytte til McCartney, Rod Stewart og andre populære sangeres bud på genren. Mine partnere, Richard Davis og Michael Thompson, og jeg har arbejdet metodisk på pladen de seneste tre år, og på den måde tror jeg, den adskiller sig fra de andre, du nævner.

Jeg er budbringer
- Kan du beskrive din kærlighed til den type sange?

- Jeg er sangskriver og først og fremmest musik-fan. Elsker at høre gode sange, og for mig var det bare som at springe over gærdet for at opdage gode sange, som var der i forvejen. Jeg lyttede til den type sange under min opvækst i 50'erne og 60'erne uden rigtig at forstå dem. Det kom først, da jeg flyttede til Californien og blev professionel musiker.

- Jeg føler mig som en budbringer, der leverer en pakke musik til folk, som jeg mener, de måske skulle tage at lytte til.

Pause fra The Eagles
- Hvor efterlader det The Eagles?
- Eagles er langt fra færdige. Men vi holder en lille pause for tiden, ser konerne og sender børnene i skole om morgenen.

- Vi har givet koncerter hvert år siden 1994, og det gjorde vi også tidligere på året. Så arbejder vi på en dobbelt-DVD om gruppens historie. Den kommer ud i løbet af de næste ni måneder. Når den er på gaden, er The Eagles sikkert også klar til landevejen igen.

- Alt går fint, og vi mødes sikkert efter sommerferien, selvom det kan være svært at arrangere. Vi bor langt fra hinanden. Don Henley bor i Dallas, Texas, 1200 miles - ca. 2.500 km - fra Los Angeles. Så for at at indspille nye sange, er nogle af os nødt til at rejse hjemmefra, og det er ikke altid, de har lyst til det.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik