Dansk hithjælp til amerikansk stjerne

Den amerikanske Hip hop-stjerne Akon har hyret den danske Suspekt-producer Troo.L.S. som en del af sin hitfabrik

  • Akon, der her ses til en koncert i KB hallen, vil gerne have en lidt mere global lyd på sine plader. (Foto: Mikael Rieck)
Akon, der her ses til en koncert i KB hallen, vil gerne have en lidt mere global lyd på sine plader. (Foto: Mikael Rieck)
1/2
Næste »

LONDON (Ekstra Bladet): – Det kan godt være, han er hvid, men han er 'dope!'

R'n'b- og hip hop-stjernen Akon nikker sammenbidt med hovedet og smiler så.

Ordene – og de skal opfattes som rosende! – er møntet på den danske producer Troo.L.S. alias Troels Nielsen fra Galgebakken i Albertslund og falder under et interview om Akons tredje album, 'Freedom', der netop er udkommet.

– Jeg har lige lavet skrevet kontrakt med ham til mit selskab Konvict Productions, så han er nu officielt en del af familien. Han er en usandsynligt talentfuld fyr, siger Akon om det danske medlem af hip hop-gruppen Suspekt og en del af pladeselskabet Tabu Records.

Sammen med Rune Rask har Troo.L.S. stået for produktionen af nogle af de senere års mest interessante hip hop-udgivelser, og for to år siden fik de to herrer et af deres numre med på Akon-albummet 'Konvict', der også herhjemme blev et stort hit.

– De er ikke med på dette album, for det er lavet på turné. Jeg havde et studio i bagenden af bussen, hvor en stor del af albummet er lavet og produceret af mig selv, så det var ikke rigtig muligt at arbejde sammen med ret mange andre.

– Men jeg har en masse arbejde planlagt til min danske ven. Han kan tilføre en international fornemmelse, som jeg ikke selv kan. Han lytter simpelt hen til hip hop på en anden måde, hvor jeg er omgivet af den samme slags musik hver dag.

Mere globalt
– Det er danskere isoleret fra, så de kommer med en anden lyd og en anden energi, og det kan jeg bruge til at ramme mere globalt, fortæller Akon, der tænker meget målrettet over, hvad han vil med sin musik.

– Hver gang jeg begynder på en sang, er målet at det skal være en nummer 1-sang. Hver gang! Hvis jeg ikke kan høre det med det samme, bruger jeg ikke mere tid på den. Alle mine singler har føltes som hits med det samme.

– Hvor mange hits er der så på 'Freedom'?

– De er alle sammen hits! Men det afhænger af, hvor man udgiver dem. Nogle sange er ikke nødvendigvis et hit i et bestemt territorium. Så når jeg tænker på hits, tænker jeg, at denne sang er til dette territorium, denne sang er til herovre, denne sang er til 'the hood', denne sang er til Afrika osv. Så de bliver alle til hits, som jeg ser det.

– Men det er også derfor, jeg har brug for producere som Troels, siger Akon.

Rykker til USA
Samarbejdet med Akon har udviklet sig for den danske producer Troo.L.S. Efter at have skrevet nummeret 'Gangsta Bop' til den afrikansk-amerikanske sanger og producer sammen med makkeren Rune Rask, har Troo.L.S. besluttet sig for først i det nye år at flytte til USA og blive en del af teamet omkring Akon, der både laver egne numre og numre til en stribe andre i en ren hitfabrik.

– Det er jo lidt en drengedrøm at få lov at prøve. Selvom vi rapper på dansk, så er det jo derovrefra, det hele stammer. Jeg har snart prøvet alt herhjemme, så jeg kan mærke, at jeg har lyst til nye udfordringer. Og det her er en chance, jeg simpelt hen ikke kan lade gå fra mig, siger Troo.L.S. til Ekstra Bladet.

Det kræver som regel mange års hårdt arbejde overhovedet at få åbnet døren til den meget lukkede amerikanske hip hop-verden, men danskeren har været heldig i første forsøg.

– Jeg har bare været så fucking heldig! Rune og jeg tog derover en gang, og så var den hjemme. Vi var klar til at bruge 50 forsøg, siger Troo.L.S.

Makkeren Rune Rask fra både gruppen Suspekt og pladeselskabet Tabu Records tager ikke med, men Troo.L.S. har ikke lukket døren for sin danske forretning.

– Det er nemmere at passe den fra USA, end omvendt, siger han kort.

Akon

Født: 16. april 1973 som Aliaune Thiam i St. Louis, USA

Opvækst: I Senegal, men flyttede som syvårig til New Jersey i USA og havnede senere i kriminalitet

Karriere: Efter en fængsels-dom begyndte Akon at skrive og producere hip hop og r'n'b-numre og fik i 2004 sit gennembrud med sangen 'Locked Up' ('Spærret Inde')

Plader: Debuterede med albummet 'Trouble' i 2004 og fulgte op med 'Konvict' i 2006. Begge plader er solgt i mere end tre mio. eksemplarer. I sidste uge udkom hans tredje album 'Freedom'

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Slayer: 'Rock and Roll'
  2. The War on Drugs: 'A Deeper Understanding'
  3. Grande Royale: 'Breaking News'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Grizzly Bear: 'Painted Ruins'
  2. The War On Drugs: 'Pain'
  3. Trio Da Kali and Kronos Quartet: 'Ladilikan'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. LCD Soundsystem: 'Tonite'
  2. Fleet Foxes: 'Crack-Up'
  3. Broken Social Scene: 'Hug of Thunder'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere