Ikon i mere end 45 år: Se David Bowies liv i billeder

Galleri: David Bowies karriere gennem 46 år

  • Se hele galleriet i artiklen
Se hele galleriet i artiklen

Verdensstjernen David Bowie døde 10. januar 2016 efter 18 måneders sygdom. Han har været et musikikon i mere end 40 år. Og fans og kolleger fra hele verden hylder den nu afdøde musiker.

I en hyldest til David Bowie har vi her samlet nogle af de største øjeblikke i hans liv i billeder:

David Bowie startede for alvor sin karriere i 1969, da han gjorde sig bemærket med sangen Space Oddity, der udkom samtidig med den første månelanding. (FOTO Sonor Music) David Bowie startede for alvor sin karriere i 1969, da han gjorde sig bemærket med sangen Space Oddity, der udkom samtidig med den første månelanding. (FOTO Sonor Music)

Billedet er taget i Haddon Hall, Beckenham i det sydlige London i 1969. Det var omkring det tidspunkt, at Bowie så Mary Finnigan samtidig med, at han så sin første kone. Finnigan udgav senere en bog om forholdet til Bowie. (FOTO: SWNS - NTI - MASONS) Billedet er taget i Haddon Hall, Beckenham i det sydlige London i 1969. Det var omkring det tidspunkt, at Bowie så Mary Finnigan samtidig med, at han så sin første kone. Finnigan udgav senere en bog om forholdet til Bowie. (FOTO: SWNS - NTI - MASONS)

David Bowie, Lou Reed og Mick Jagger griner sammen til en fest på Cafe Royal, som David Bowie holder i 1973. (FOTO: Yopfoto) David Bowie, Lou Reed og Mick Jagger griner sammen til en fest på Cafe Royal, som David Bowie holder i 1973. (FOTO: Yopfoto)

I 1970 blev David Bowie gift med modellen Angie Barnett (efterfølgende Bowie). Sammen fik de sønnen Zowie, men de blev skilt igen i 1980. Først i 1992 blev Bowie gift igen. Angie blev aldrig gift igen. Billedet af familien er taget i 1974. (FOTO: Allover) I 1970 blev David Bowie gift med modellen Angie Barnett (efterfølgende Bowie). Sammen fik de sønnen Zowie, men de blev skilt igen i 1980. Først i 1992 blev Bowie gift igen. Angie blev aldrig gift igen. Billedet af familien er taget i 1974. (FOTO: Allover)

Angie og David til premiere på filmen 'Live and Let Die' i 1973. (FOTO: Allover) Angie og David til premiere på filmen 'Live and Let Die' i 1973. (FOTO: Allover)  

David Bowie blev i 1976 anholdt for besiddelse af Marijuana. Han befandt sig på en hotelværelse med blandt andre Iggy Pop, som også blev anholdt. (FOTO: Eyewine) David Bowie blev i 1976 anholdt for besiddelse af Marijuana. Han befandt sig på en hotelværelse med blandt andre Iggy Pop, som også blev anholdt. (FOTO: Eyewine)

David Bowie var medvirkende i musicalen 'The Elephant Man' på Broadway i 1980. På billedet tager han en pause mellem øvelserne. (FOTO: Marty Lederhandler) David Bowie var medvirkende i musicalen 'The Elephant Man' på Broadway i 1980. På billedet tager han en pause mellem øvelserne. (FOTO: Marty Lederhandler)

I 1987 var Bowie på den verdensomspændende turné 'Glass Spider Tour'. Turnéen var et gennembrud for Bowie, da det på det tidspunkt var den største og mest omfattende turné, han havde været på. (FOTO: Polfoto) I 1987 var Bowie på den verdensomspændende turné 'Glass Spider Tour'. Turnéen var et gennembrud for Bowie, da det på det tidspunkt var den største og mest omfattende turné, han havde været på. (FOTO: Polfoto)  

David Bowie og balletdanseren Melissa Hurley til en fest i Los Angeles i 1988. (FOTO: AP) David Bowie og balletdanseren Melissa Hurley til en fest i Los Angeles i 1988. (FOTO: AP)

24. april 1992 blev David Bowie gift med modellen Iman. De var gift, indtil han døde 10. januar 2016, og sammen havde de datteren, Alexandria Zahra Jones, der blev født 15. august 2000. (FOTO:AP) 24. april 1992 blev David Bowie gift med modellen Iman. De var gift, indtil han døde 10. januar 2016, og sammen havde de datteren, Alexandria Zahra Jones, der blev født 15. august 2000. (FOTO:AP)

Bowie under en koncert i 1999. (FOTO: Jesper Stormly Hansen) Bowie under en koncert i 1999. (FOTO: Jesper Stormly Hansen)  

Iman og David i 2002 til America Fashion Awards i New York. (FOTO: AP) Iman og David i 2002 til America Fashion Awards i New York. (FOTO: AP)

David Bowie i 2010, inden han blev syg. (FOTO: AP) David Bowie i 2010, inden han blev syg. (FOTO: AP)  

De seneste år er David Bowie begyndt at se væsentligt ældre ud. Billedet er taget 7. decemeber 2015, omkring en måned før hans død, til premieren på hans seneste video 'Lazarus'. (FOTO: Polfoto) De seneste år er David Bowie begyndt at se væsentligt ældre ud. Billedet er taget 7. decemeber 2015, omkring en måned før hans død, til premieren på hans seneste video 'Lazarus'. (FOTO: Polfoto)

 

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Chris Robinson Brotherhood: 'Narcissus Soaking Wet'
  2. Melvins: 'Basses Loaded'
  3. Imperial State Electric: 'Read Me Wrong'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Veronica Maggio: 'Den första är alltid gratis'
  2. Radiohead: 'A Moon Shaped Pool'
  3. Bob Dylan: 'Fallen Angels'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Radiohead: 'Burn the Witch'
  2. Håkan Hellström: '1974'
  3. Andrew Bird: 'Are You Serious'
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen