Persondata politik

Marilyn Manson: Satan på skrump

Nedbarberet og ujævnt midnatsshow fra Copenhells antikristne superstjerne

« Forrige
Næste »

Seneste Musik

Mest læste i Musik

Kommende album
Kommende koncerter
Thomas Treo Skamhører
  1. Fu Manchu: 'Invaders On My Back'
  2. Mastodon: 'High Road'
  3. The Black Keys: 'Turn Blue'
Henrik Queitsch Skamhører
  1. Damon Albarn: 'Everyday Robots'
  2. Kill J: 'Bullet'
  3. The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project: 'Axels & Sockets'
Rune Melchior Sjørvad Skamhører
  1. Mac DeMarco: 'Salad Days'
  2. Various Artists: 'A Tribute To Bob Dylan In the 80s: Volume One'
  3. Treefight For Sunlight: 'Pizza'

EKSTRA tæt på de kendte

 
Marilyn Manson, Helviti, Copenhell, København, lørdag 16. juni
1 læsere:
Klik på stjernerne for at bedømme

- Undskyld, men de skulle lige give mig min medicin!

Metalfestivalen Copenhell har også i år været eksekveret på imponerende vis uden større forsinkelser, men da Marilyn Manson skulle på scenen, måtte publikum alligevel vente næsten tyve minutter i øsende regn, før hovednavnet meldte sig på banen med ovennævnte undskyldning.

Var det ventetiden værd? Desværre ikke helt.

Faldende formkurve
Den trange plads foran hovedscenen Helviti viste, at den antikristne superstjerne stadig har djævelsk stor tiltrækningskraft, men hans plader sælger sateme slet ikke, hvad de har gjort, og endnu værre er det, at fænomenets formkurve også er nedadgående, hvad angår sangskrivningen.

Mansons sceneshow var da heller ikke halvt så ambitiøst og avanceret, som de seneste gange han har besøgt disse breddegrader, og den nedbarberede scenografi sendte tankerne i retning af mandens allerførste rå og skramlede - og uforglemmeligt intense - besøg på dansk grund i Store Vega, før han overhovedet blev outreret generationsidol sidst i 1990'erne.

Læs også: Se også: Satan i selvsving

Den store forskel på dengang og nu var dog, at man som publikum i sin tid var decideret ræd for, hvad pokker krabaten kunne hitte på. På Copenhell leverede Manson derimod en koncert, der aldrig overraskede eller for den sags skyld chokerede. Altså med mindre man synes, det er vildt grænseoverskridende, at en heavyguitarist optræder iført grøn kjole.

Potent backingband
Man må til gengæld give Manson, at han havde medbragt et ganske potent backingband, for selv om der blot var en enkelt guitarist på scenen - den gamle makker Twiggy Ramirez - var der forrygende fylde i lydbilledet. Gamle kendinge som 'Rock is Dead' og 'Disposable Teens' varmede i den kolde nedbør, og Mansons egen vokal stod stærkt, selv om det 43-årige stemmebånd har været udsat for lidt af hvert.

Det fem kvarters lange sæt led desværre under en del nyere materiale, der slet ikke matcher fordums triumfer - end ikke de mest virtuose vildmænd ville kunne pumpe meget muskelmasse ind i slappe slamberter som 'Slo-mo-tion' og 'No Reflection'. Og der var som sagt ikke meget sceneshow til at kaste glans over de matte melodier.

Copenhell har for hvert år udvidet rammerne, opgraderet ambitionerne og er i det hele taget bare blevet bedre og bedre. Med Manson forholder det sig desværre en smule omvendt. Næste gang må han gerne tage noget stærkere medicin, inden han går på scenen.

Sætliste

1. Hey, Cruel World...

2. Disposable Teens

3. The Love Song

4. No Reflection

5. mOBSCENE

6. The Dope Show

7. Slo-mo-tion

8. Rock is Dead

9. Personal Jesus

10. Pistol Whipped

11. Tourniquet

12. Irresponsible Hate Anthem

13. Sweet Dreams (Are Made of This)

14. Antichrist Superstar

Ekstranummer:

15. The Beautiful People

Seneste nyt

Mest læste

Hent flere

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik