Marilyn Manson: Satan på skrump

Nedbarberet og ujævnt midnatsshow fra Copenhells antikristne superstjerne

Lidt lys, en håndfuld balloner, en vakkelvorn talerstol og en grøn kjole - meget mere sceneshow var der ikke på Copenhell. (Foto: Jesper Mortensen)
Lidt lys, en håndfuld balloner, en vakkelvorn talerstol og en grøn kjole - meget mere sceneshow var der ikke på Copenhell. (Foto: Jesper Mortensen)

Marilyn Manson, Helviti, Copenhell, København, lørdag 16. juni

3
6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

- Undskyld, men de skulle lige give mig min medicin!

Metalfestivalen Copenhell har også i år været eksekveret på imponerende vis uden større forsinkelser, men da Marilyn Manson skulle på scenen, måtte publikum alligevel vente næsten tyve minutter i øsende regn, før hovednavnet meldte sig på banen med ovennævnte undskyldning.

Var det ventetiden værd? Desværre ikke helt.

Faldende formkurve
Den trange plads foran hovedscenen Helviti viste, at den antikristne superstjerne stadig har djævelsk stor tiltrækningskraft, men hans plader sælger sateme slet ikke, hvad de har gjort, og endnu værre er det, at fænomenets formkurve også er nedadgående, hvad angår sangskrivningen.

Mansons sceneshow var da heller ikke halvt så ambitiøst og avanceret, som de seneste gange han har besøgt disse breddegrader, og den nedbarberede scenografi sendte tankerne i retning af mandens allerførste rå og skramlede - og uforglemmeligt intense - besøg på dansk grund i Store Vega, før han overhovedet blev outreret generationsidol sidst i 1990'erne.

Læs også:

Se også: Satan i selvsving

Den store forskel på dengang og nu var dog, at man som publikum i sin tid var decideret ræd for, hvad pokker krabaten kunne hitte på. På Copenhell leverede Manson derimod en koncert, der aldrig overraskede eller for den sags skyld chokerede. Altså med mindre man synes, det er vildt grænseoverskridende, at en heavyguitarist optræder iført grøn kjole.

Potent backingband
Man må til gengæld give Manson, at han havde medbragt et ganske potent backingband, for selv om der blot var en enkelt guitarist på scenen - den gamle makker Twiggy Ramirez - var der forrygende fylde i lydbilledet. Gamle kendinge som 'Rock is Dead' og 'Disposable Teens' varmede i den kolde nedbør, og Mansons egen vokal stod stærkt, selv om det 43-årige stemmebånd har været udsat for lidt af hvert.

Det fem kvarters lange sæt led desværre under en del nyere materiale, der slet ikke matcher fordums triumfer - end ikke de mest virtuose vildmænd ville kunne pumpe meget muskelmasse ind i slappe slamberter som 'Slo-mo-tion' og 'No Reflection'. Og der var som sagt ikke meget sceneshow til at kaste glans over de matte melodier.

Copenhell har for hvert år udvidet rammerne, opgraderet ambitionerne og er i det hele taget bare blevet bedre og bedre. Med Manson forholder det sig desværre en smule omvendt. Næste gang må han gerne tage noget stærkere medicin, inden han går på scenen.

1 af 3 Marilyn Manson sælger ikke som i gamle dage - men blev talstærkt modtaget på Copenhell. (Foto: Jesper Mortensen)
2 af 3 Marilyn Manson - et fænomen i knæ på Copenhell. (Foto: Jesper Mortensen)
3 af 3 Lidt lys, en håndfuld balloner, en vakkelvorn talerstol og en grøn kjole - meget mere sceneshow var der ikke på Copenhell. (Foto: Jesper Mortensen)
kommentarer
Vis kommentarer

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Bob Dylan: 'Every Grain of Sand (Rehearsal)'
2.Willie Nelson: 'Willie and the Boys: Willie's Stash Vol. 2'
3.Hound: 'Born Under 76'

Henrik Queitsch skamhører

1.Carl Emil Petersen: 'Natradio'
2.David Bowie: 'A New Career in a New Town (1977-1982'
3.Thåström: 'Centralmassivet'

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.King Krule: 'The Ooz'
2.Velvet Volume: 'Look Look Look!'
3.Chelsea Wolfe: 'Hiss Spun'
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen