Svagström fra Thåström

Energi uden vedvarende effekt i selskab med det svenske rockikon, der larmede i København

Thåström - hyldede 'Sønder Boulevard' og C.V. Jørgensen i Store Vega. (Arkivfoto: Nanna Kreutzmann)
Thåström - hyldede 'Sønder Boulevard' og C.V. Jørgensen i Store Vega. (Arkivfoto: Nanna Kreutzmann)

Thåström, Store Vega, København, torsdag 11. februar

3

Det første Thåström gjorde, da han gik ind på Store Vegas svagt oplyste scene, var at stæse manisk frem og tilbage som et rovdyr i bur, og det lille optrin, der blev gentaget ustandseligt koncerten igennem, siger faktisk alt om den svenske rockveterans kroniske rastløshed.

Thåströms indædte univers sitrer uforsonligt af indebrændt energi, men den blev for sjældent forløst her til aften, hvor hans industrielt skurrende slagsange ubønhørligt tromlede frem uden nævneværdige nuancer og farver, og i mandens malstrøm savnede man simpelthen flere medrivende riffs, melodier, grooves og kort sagt stærke sange.

Tindrende skøn
Blandt undtagelserne var en tindrende skøn udgave af smukke ’Keops Pyramid’, der er skrevet af Mikael Wiehe, mens ’Kort biografi med litet testamente’ rejste sig uimodståeligt, og ’Jag är en idiot’ frigjorte kraftfuldt den latente patos, som mange af hans andre skæringer brændte inde med.

Sejtrækkeren fra Stockholm boede nogle år på Vesterbro i København, så han skulle naturligvis spille sin ’Sønder Boulevard’, der ligger blot et stenkast fra Vega, men forventningerne var større end effekten, og ’Indian Summer’ har både Sort Sol og C.V. Jørgensen selv udbasuneret langt bedre samme sted.

Letkøbt pastiche
Rallende ’Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce’ lød som en letkøbt pastiche af Bob Dylans ’Blind Willie McTell’ i starten af showet, der trods en talrig tilstedeværelse af svenskere i den næsten udsolgte sal aldrig blev det sindsoprivende rockteater, hovedrolleindehaveren gerne ville overdramatisere sig frem til.

Over koncertens 100 minutter virkede Thåströms ubønhørlige stræben efter intensitet ofte anstrengende, og den 52-årige ildsjæls evindelige insisteren på at leve op til dinglende forbilleder som Nick Cave, Iggy Pop, Alan Vega og Blixa Bargeld fremstod unødvendig for en så velbevandret herre, der har nået en alder, hvor han burde kunne være sig selv og måske endda slappe lidt af.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen