Lyden af lykke

Salig stjernestund med mageløse Wilco på Det Kongelige Teater søndag aften

Jeff Tweedy og Pat Sansone fra Wilco - en tredjedel af en sublimt spillende sekstet. (Arkivfoto: AP)
Jeff Tweedy og Pat Sansone fra Wilco - en tredjedel af en sublimt spillende sekstet. (Arkivfoto: AP)

Wilco, Det Kongelige Teater, København, søndag 8. november

6

Wilco handler dybest set hverken om sangene, sangeren, stemningerne eller stilen - kernen i gruppens pragtfulde verden er supermændenes formidable samspil.

De senere år har sekstetten fra Chicago ubesværet og begavet gjort sig til fornyere i den nordamerikanske tradition for organisk rootsrock, og orkesteret har på overdådig vis opdateret det salige svaj fra mesterlige ensembler som Grateful Dead, The Band, Crazy Horse og Los Lobos ved hjælp af alt fra avantgardestøj til krautrock.

På Det Kongelige Teater her til aften fyldte Wilco med største selvfølgelighed den historiske sal tilsat en himmelstræbende fryd, der ikke mindst lettede på Nels Clines ekvilibristiske guitarspil og Glenn Kotches overvældende rytmesans i slagsmålet med et arsenal af alskens trommer og percussion.

Flyvende tæppe
Gruppens aktuelle skive, ’Wilco (The Album)’, er måske nok en parentesplade i deres imposante produktion, men dystre ’Bull Black Nova’ er et nyt nøglenummer for Wilco, der leverede den besættende skæring med magtfuld pondus.

I en usædvanligt homogen koncert fuldkommen renset for middelmådighed føltes ’A Shot in the Arm’ som den ultimative rockrus, mens det guddommelige groove under svalende ’Impossible Germany’ forvandlede ens sæde til et flyvende tæppe.

- Best band in the world! blev der råbt fra en af balkonerne i koncertens start, og efter næsten to en halv helhjertede timer med Wilco var der vist ikke mange, der var uenige i den påstand.

Bedriften bliver unægtelig ikke mindre imponerende af, at Wilco har optrådt omtrent ligeså blændende i Lille Vega og på Roskilde Festival, så denne aften var ikke et enestående under - det er såmænd bare niveauet hos et band, der forstår, ånder og elsker musik.

Fabelagtigt.

kommentarer
Vis kommentarer

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Bob Dylan: 'Making a Liar Out of Me'
2.Jesper Binzer: 'Dying Is Easy'
3.Escape-ism: 'Introduction to Escape-ism'

Henrik Queitsch skamhører

1.Carl Emil Petersen: 'Natradio'
2.David Bowie: 'A New Career in a New Town (1977-1982'
3.Thåström: 'Centralmassivet'

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.King Krule: 'The Ooz'
2.Velvet Volume: 'Look Look Look!'
3.Chelsea Wolfe: 'Hiss Spun'
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen