Massepsykose med Nicki Minaj

Lucy Love fra Amager viste den forrykte freak fra New York, hvordan det skal gøres

  • Nicki Minaj - sendte Falconer Salen i ekstase med sjusket show. (Foto: Mogens Flindt)
« Forrige
Nicki Minaj - sendte Falconer Salen i ekstase med sjusket show. (Foto: Mogens Flindt)
1/5
Næste »
Kommende koncerter
Kommende album
Thomas Treo skamhører
  1. Cannibal Ox: 'Blade of the Ronin'
  2. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
  3. Asleep at the Wheel: 'Still the King: Celebrating the Music of Bob Wills and His Texas Playboys'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Jonny Greenwood: 'Inherent Vice OST'
  2. Bill Fay: 'Who Is the Sender?'
  3. Matthew E. White: 'Fresh Blood'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Two Gallants: 'We Are Undone'
  2. Elephant Micha: 'Where In Our Woods'
  3. Mew: 'Satellites'
 
Nicki Minaj, Falconer Salen, København, mandag 11. juni
Ekstra Bladet:
3 læsere:
Klik på stjernerne for at bedømme
Lucy Love, Falconer Salen, København, mandag 11. juni
Ekstra Bladet:
7 læsere:
Klik på stjernerne for at bedømme

Hvad får man, når man blander en børnefødselsdag, sexmesse, gay parade, Tivoli, slikbutik, Crazy Daisy, Jamaica og sodavandsdiskotek med sodavand til 32 kroner i plasticbæger?

Nicki Minajs første show på dansk grund.

Se også: Raplende Nicki Minaj

Hendes skizofrene nye album ’Pink Friday: Roman Reloaded’ er mildest talt rodet, men det var faktisk intet i forhold til fænomenets fuldkommen kaotiske optræden i Falconer Salen, hvor 2350 fortrinsvis purunge tøser dog hvinede på sundhedsskadelig volumen alligevel.

Det tangerede massepsykose, da den 29-årige newyorker med rødder i Trinidad og Tobago viste sig i rampelyset som en bizar mulat-Barbie.

Vildt skingert lydbillede
Personlighed har hun unægtelig, men den er mildest talt enerverende, og selv om koncerten kun varede 73 usammenhængende minutter, så føltes det som at blive tvangsfodret med lyserød candyfloss i en evighed.

Pirrende numre fra ’Pink Friday: Roman Reloaded’ som hiphop-påvirkede ’I Am Your Leader’ og ’Beez in the Trap’ druknede i lir, skrigeri og et vildt skingert lydbillede, der slet ikke kunne matche blondinens glimtvis blærede pladeproduktioner.

Minaj er en sprudlende rapper, men det hørte vi ikke meget til, og på de mange fantasiforladt tonsende dancepopnumre blev hun reduceret til en intetsigende sanger, der var decideret pinlig under balladen ’Right By My Side’.

Mod slutningen hev hovedpersonen lamslåede Dennis fra første række op på scenen, og den overvældede fan vidste tydeligvis ikke, om han skulle grine eller græde. Det var vist af en helt anden grund end nogle af os andre.

Forrygende opvarmning
Så var der langt mere stil over Lucy Love, der serverede forrygende opvarmning, som understregede, at den charmerende furie fra Amager har internationalt format.

Selv et konferencecenter med tændt loftlys (?) kan hun overvinde, og superskæringerne ’Poison’, ’Thunder’ og ’Who You Are’ fra ’Kilo’ er vægtige nok til, at Falconer Salens fundament skælvede.

Se også: Højeksplosiv Lucy Love

Den ualmindeligt heftige intensitet fra Lucy Loves mere intime klubshows udeblev måske nok, og hendes seneste single, ’We Are the Stars’, virker noget anonym, men med endnu en smittende præstation demonstrerede den lille dansker, hvem der var aftenens store oplevelse og musikalske hovednavn.

Nicki Minaj kunne lære et trick eller 32.

null

null

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik