Tom Petty: Tilbage i triumf!

Legenden og hans eminente Heartbreakers leverede længe ventet stjernestund i Horsens

Tom Petty med leadguitaristen Mike Campbell i baggrunden. (Arkivfoto: Corbis/Polfoto)
Tom Petty med leadguitaristen Mike Campbell i baggrunden. (Arkivfoto: Corbis/Polfoto)

Tom Petty and The Heartbreakers, Fængslet, Horsens, tirsdag 12. juni

5
5.7
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Tom Petty and The Heartbreakers har ikke optrådt i Danmark, siden de bakkede Bob Dylan op i Valby Hallen helt tilbage i 1987.

Altså lige indtil tirsdag aften i Horsens.

Se også: På gyngende grund med Dylan

25 år efter lyste de nemlig en grå aften op i Fængslet, og det var unægtelig værd at vente på.

Tom Petty and The Heartbreakers spiller ærkeamerikansk rock’n’roll af den mest tidløse slags, så et kvart århundrede udgør en stilmæssig bagatel i deres vidunderlige verden.

Tilbagelænet groove
Ensemblet er egentlig ikke synderligt originalt, for inspiration fra navnlig The Byrds, Bob Dylan og Neil Young er åbenlys, men veteranernes formidable samspil er til gengæld i absolut mesterklasse, og det var sekstettens teamwork og førsteklasses håndværk, der var seancens helt store oplevelse.

Gruppen fra Gainesville, Florida kan imidlertid have en lidt afvæbnende tendens til at blive for magelige, og indledningsvis hyggede d’herrer om de 5000 fremmødte på et relativt tilbagelænet og fredsommeligt groove.

Se også: Stor, større, Zeppelin

Men ’Good Enough’ slog gnister efter en halv time, og de resterende af showets 113 minutter var en pragtfuld opvisning af et orkester, der kan spille alle afskygninger af traditionel rock’n’roll med en udsøgt kombination af perfektion og nerve.

’It’s Good to Be King’ var majestætisk i en maratonudgave, og Led Zeppelin-lignende ’I Should Have Known It’ bragede bombastisk gennem tusmørket.

Overvældende soloer
Til forskel fra Metallica i onsdags så spillede Tom Petty and The Heartbreakers inde i selve Fængslets gård, og som koncertsted fungerede de monumentale rammer glimrende. Ingen havde vist lyst til at flygte mod slut under en fræsende ’Refugee’.

Tom Petty and The Heartbreakers virkede simpelthen fornøjede over at være til stede, og det må også være en udelt fornøjelse at stå side om side med guitaristen Mike Campbell, der er en sjældent smagfuld og komplet virtuos, som forstår at dosere sine overvældende soloer.’Runnin' Down a Dream’ samt ekstranumrene ’Mary Jane's Last Dance’ og ’American Girl’ rundede en mindeværdig aften af på blændende vis, og taknemmeligheden lyste ud af ansigterne både på og foran scenen.

Tom Petty vil være 86, hvis ham og The Heartbreakers venter 25 år med at komme igen, og selv i den alder er han sikkert langt bedre end langt de fleste andre, men lad os dog håbe nogen spærrer ham inde, så vi kan opleve det hele igen i morgen.

kommentarer
Vis kommentarer

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Bob Dylan: 'Every Grain of Sand (Rehearsal)'
2.Jesper Binzer: 'Dying Is Easy'
3.Hound: 'Born Under 76'

Henrik Queitsch skamhører

1.Carl Emil Petersen: 'Natradio'
2.David Bowie: 'A New Career in a New Town (1977-1982'
3.Thåström: 'Centralmassivet'

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.King Krule: 'The Ooz'
2.Velvet Volume: 'Look Look Look!'
3.Chelsea Wolfe: 'Hiss Spun'
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen