Madonna: Duracell-dronning i Parken

Superstjernen som mekanisk diva under hårdtpumpet midnatsforestilling foran 40.000

  • Madonna - spændt op til lir i København mandag. (Foto: Mogens Flindt)
Madonna - spændt op til lir i København mandag. (Foto: Mogens Flindt)
1/4
Næste »

Madonna, Parken, København, mandag 2. juli

3
5,2
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Har man altid ønsket at opleve Quentin Tarantino lave en fitness-video, så var chancen der i Parken her til aften.

Madonna havde tilmed hovedrollen.

Første akt i superstjernens svulstige storskærmsshow var nemlig en sansebombarderende blanding af vulgær vold, sex og religion med Madonna som spjættende og skydegal badutspringer.

Se også: Madonna: Stadig dronningen

Bevæbnet til tænderne i form af et arsenal af plastic-håndvåben pløkkede hun sine dansere ned til tonerne af en blodsprøjtende ’Gang Bang’.

Det både frastødende og fascinerende pletskud var dog en sjælden træffer i et 110 minutter langt og minutiøst koreograferet kostumebal, der først sluttede klokken præcis 00.00.

Som en antikmesse
Divaen bød 40.000 op til hårdtpumpet dancepop, men danskerne ville kun sjældent danse med popdronningen, og stemningen i den tæt på udsolgte nationalarena var i perioder intens som til en antikmesse.

Man glemte aldrig, at det var mandag og ikke lørdag.

Se også: Verdensstjerne til Madonna i Parken

Trods nogle rablende monologer, der faktisk virkede spontane, fremstod Madonna underligt mekanisk og Duracell-agtig i hæle, der var noget højere end underholdningsværdien.

Medrivende ’Vogue’ løftede dog momentvis showet midtvejs med ganske velsyngende Madonna i sin legendariske, spidse bh, der var en af mange æstetiske kreationer fra modefænomenet Jean Paul Gaultier.

Vovet gammeljomfru
En afdæmpet og radikal pianofortolkning af ’Like a Virgin’ var kort efter decideret vovet, mens den 53-årige amerikaner vred sig letpåklædt på scenegulvet. Sikke en gammeljomfru!

Det var udpræget de gamle hits, der havde størst effekt, og det var mere dumt end dumdristigt, at sætlisten indeholdt hele otte numre fra forårets habilt udførte men kommercielle flop-album ’MDNA’.

Se også: Megaflop af Madonna

De nye sange var tydeligvis ikke, hvad det relativt modne publikum kom efter, og nøglenumre som 'Music', 'Into the Groove' og 'Justify My Love' var blandt de mange skæringer, der enten kun kom i brudstykker eller i sterile versioner af dj’en Martin Solveig under opvarmningen.

Blandede ekstranumre
Ekstranummeret ’I’m Addicted’ virkede alt andet end vanedannende, og ’MDNA’-tonseren fik flere publikummer til at lede efter nødudgangen.

De gik glip af en ligegyldig ’I’m a Sinner’ samt ’Like a Prayer’, hvor vi til sidst nærmede os en atmosfære, man kunne kalde opløftende, inden ’Celebration’ såmænd sluttede en fesen fest ganske festligt.

Kun i glimt en koncert med popkunstneren Madonna. Som oftest en optræden af forretningskvinden Madonna, og hun bød på business as usual.

null
null

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Trio Da Kali and Kronos Quartet: 'Ladilikan'
  2. The War on Drugs: 'A Deeper Understanding'
  3. Grande Royale: 'Breaking News'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Grizzly Bear: 'Painted Ruins'
  2. The War On Drugs: 'Pain'
  3. Trio Da Kali and Kronos Quartet: 'Ladilikan'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Radiohead: 'OK Computer OKNOTOK 1997 2017'
  2. Fleet Foxes: 'Crack-Up'
  3. Broken Social Scene: 'Hug of Thunder'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere